banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την A.c.p. | TEAM |    Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2010 14:59    PDF Εκτύπωση E-mail
Σχεδιασμός Οργάνωση
Εκδηλώσεις & Φεστιβάλ - Αναγεννησιακό Φεστιβάλ 2010

Η διοργάνωση του 2010 παραμένει πιστή στο όραμα του θεσμού να συμβάλει στην αναζωογόνηση-αναγέννηση του τρόπου που προσεγγίζουμε τις τέχνες, τις επιστήμες, καθώς και την εμπειρία της φύσης, η οποία ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των καλλιτεχνών στην περίοδο της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Βασικό μας μέλημα είναι η δημιουργία διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές τέχνης, διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές εποχές, με σημείο εκκίνησης την «παλιά μουσική». Στο κέντρο των εκδηλώσεων παραμένει το πρώτο φυσικό και πιο αγαπημένο όργανο των ανθρώπων, η φωνή. Θα ταξιδέψουμε στην παλιά μουσική μέσω, παραστάσεων και συναυλιών όπου η φωνητική μουσική, η κίνηση και η θεατρική έκφραση θα συνδημιουργήσουν μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

Μαζί μας θα είναι το θεατρικό φωνητικό σύνολο Romeo & Julia Kören, το σύνολο Fuoco E Cenere με τον μαριονετίστα Bruno Leone, η Kαμεράτα-Ορχήστρα των  Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής με μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου και σολίστες τους Μαίρη-'Έλεν Νέζη, Λένια Ζαφειροπούλου, Kristina Hammarströem, Ειρήνη Καράγιαννη, Gemma Bertagnolli, Πέτρο Μαγουλά, η ορχήστρα Il Fondamento με μαέστρο τον Paul Dombrecht και σολίστα τη Liesbeth Devos, οι μουσικοί Pierre Hamon, Marc Mauillon, Vivabiancaluna Biffi, Angélique Mauillon καθώς και η χορεύτρια και χορογράφος Anne Martin. Στα πλαίσια της τελετής λήξης του Παγκόσμιου Τουρνουά Σκακιού, με το Κουαρτέτο Mozart του Σάλτσμουργκ θα απολαύσουμε τη μετάβαση από το μπαρόκ στον προκλασικισμό (ύφος galante) και στην πρώιμη κλασική περιόδο.

Στην προσπάθειά μας να ενεργοποιήσουμε, να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε την νεανική (και όχι μόνο!) δημιουργικότητα, θα πραγματοποιηθούν Μαθήματα Σχεδίου Πορτραίτων στο αναγεννησιακό ύφος.

Θα απολαύσουμε τις θεατρικές παραστάσεις: «ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Shakespeare, «ΛΙΟΓΕΝΝΗΤΗ» του Γιώργη Καλογεράκη, «Ο 'Έμπορος της Βενετίας» του Shakespeare, «Η Γυναίκα Στοιχειό» του Πέδρο Καλντερόν, και «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» του Goldoni.

Σημαντικότατο ρόλο θα έχουν πάλι, στο Φεστιβάλ, οι τελετές έναρξης και λήξης, σχεδιασμένες και πραγματοποιημένες από εθελοντές.

Συνοψίζοντας, ο σχεδιασμός έγινε με άξονα την επιθυμία να προσελκύσουμε τα παιδιά με τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στη «δική τους διοργάνωση». Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ποιοτικό αλλά και προσιτό φεστιβάλ όπου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν με ευχαρίστηση, θα διασκεδάσουν, θα μάθουν, αλλά και θα πρωταγωνιστήσουν.

Άρτεμις Παπαδάκι

υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την οργάνωση
του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server