banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011 12:07    PDF Εκτύπωση E-mail
Νίκος Νίνος: "Προς την επιτροπή καρναβαλιού δήμου Ρεθύμνου"
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 17:26 )

Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο.Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι από τους ανθρώπους που υποστήριζα ,που υποστηρίζω ,και που θα υποστηρίζω ,όσο ζώ, την αναγκαιότητα, την χρησιμότητα, και την σημασία της δραστηριοποίησης των πολιτών σε όλες τις παραμέτρους της τοπικής καθημερινότητας μας!
Στα πλαίσια αυτής της «φιλοσοφίας» μου, ειλικρινά χαίρομαι, για τον μεγάλο αριθμό συμπολιτών μου που  οργανώνουν, που ασχολούνται που στηρίζουν τις τοπικές καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση μάλιστα, προέρχεται από την ουσιαστική αυτοδιαχείριση των εκδηλώσεων αυτών από τους πολίτες του τόπου μου!
Όμως είναι ιστορική πραγματικότητα, πως ,παντού και πάντοτε, για ο,τιδήποτε και για οποιοδήποτε θέμα, είναι δύσκολο το «χτίσιμο» ,και πολύ εύκολο το «γκρέμισμα» όλων των οικοδομημάτων που δύσκολα κτίσαμε!
Χρειάζεται περίσσεια προσοχή ,χρειάζεται μια όπτιμη αυστηρότητα, χρειάζεται μια ξεκάθαρη «περιφρούρηση» , χρειάζεται μια σαφήνεια τηρουμένων κανόνων και κανονισμών, ώστε όλα όσα «πέτρα πέτρα» κτίζουμε ,να μην «χαθούν» σε ελάχιστο χρόνο!
Nα μπώ στην ουσία της παρούσης παρέμβασης μου :
Oργανώνεται κάθε χρόνο, το «παιδικό κυνήγι θησαυρού»!
Είναι , το βάθεμα» των εκδηλώσεων προς τις μικρές ηλικίες , είναι «το σχολειό» από το οποίο θα βγούν οι αυριανοί μεγάλοι κυνηγοί του θησαυρού, για τα επόμενα χρόνια.
Όμως ,φέτος, «ακούσθηκαν πολλά»!
Το παράπονο και η απογοήτευση του μικρού εγγονού μου, ο οποίος με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συμμετείχε στο κυνήγι, μού ήρθε την ίδια την ημέρα του κυνηγιού.
«Παππού ,είναι αδικία! Άλλες  ομάδες είχαν κινητά και κομπιούτερ, είχαν και βοήθεια από τους μεγάλους! Εμείς είμαστε μοναχοί μας!»
Την επομένη ημέρα διαπίστωσα ,ότι ίδια παράπονα ,ίδιες «καταγγελίες» και ίδιες απογοητεύσεις, εισέπραξαν και άλλοι  γονείς και παππούδες!
Το επιστέγασμα αυτής της αρνητικής αλήθειας,{ γιατί τελικά αυτό αποδεικνύεται!!!}, ήρθε από δημοσίευμα σε εφημερίδα του Ηρακλείου που καταγγέλει και στηλιτεύει αυτήν την «εξυπνάδα» κάποιων μεγάλων!
Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα, γιατί περιέχει και κοινωνικά μηνύματα, για το τι διδάσκουμε τα εγγόνια μας!
Και ερωτώ τους οργανωτές:
Α/ οργανώθηκε ,σκέτα, παιδικό κυνήγι , ή παιδικό παιχνίδι για μεγάλους ;
Τότε  θάπρεπε να το είχαν ξεκαθαρίσει από πριν, για να είχαν όλες οι παιδικές ομάδες μεγάλους «συμβούλους»!
Β/ υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί στην οργάνωση του κυνηγιού, ή ο καθένας λειτουργεί «απού μπορεί και πάνω του»! Μα τότε δεν πρόκειται για οργάνωση αλλά για ανοργανωσιά!
Γ/ Ποια απάντηση δίνουν οι οργανωτές στα καταγγελλόμενα;
Δεν είδαν τους μεγάλους που βοηθούσαν, δεν είδαν τα κινητά που «άναψαν», δεν είδαν τα κομπιούτερ που δούλευαν;
Αν δεν τα είδαν πού ήταν;
Δ/ Ποιά απάντηση δίνουν στον 10χρονο εγγονό μου;Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο.Να μην ξανασυμμετάσχει, ή  του χρόνου να φέρει και εκείνος «ενισχύσεις» ;
Θεωρώ πώς και το ένα και το άλλο  σκέλος αυτής της απάντησης, απορρίπτονται ασυζητητί!
Μοναδική επιδίωξη πρέπει να είναι η σοβαρότητα και ο σεβασμός της εκδήλωσης, ώστε να συνεχίσει να οργανώνεται,{ και μάλιστα κάθε χρόνο πρέπει να βελτιώνεται και να «φρεσκάρεται»}, γιατί αλλιώς πολύ γρήγορα θα «ξεφτίσει» .
Εδώ, ξέφτισαν τόσοι και τόσοι πολιτισμοί και θα γλυτώσουν οι απλές πολιτιστικές εκδηλώσεις (όπως η συζητούμενη)!
Ε/ Ο δήμος εποπτεύει τις εκδηλώσεις, ή απέχει τελείως και υπάρχει μόνο «για τις φωτογραφίες και τις κάμερες» ;
Ποια απάντηση δίνει στα μικρά 10χρονα που απογοητεύθηκαν από όλα αυτά που είδαν και που αισθάνθηκαν!
Παρακαλώ για τις απαντήσεις ,οι οποίες πρέπει να δημοσιοποιηθούν για να τις πάρουν όλα τα μαθητούδια που «πληγώθηκαν» από την αδιαφορία κάποιων και από την «εξυπνάδα» κάποιων άλλων!

Με τιμή

Νίκος Νίνος παππούς και δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server