banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 23:10    PDF Εκτύπωση E-mail
ΡΕΘΥΜΝΟ:Συγκοινωνιακή απομόνωση,από ξηράς, θαλάσσης και από αέρος!
άγονες γραμμές, με τα λεφτά μας!
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 00:09 )

συγκοινωνιακής απομόνωσης του Ρεθύμνου,ξηράς ,θαλάσσης,αέρος,άγονες γραμμές, με τα λεφτά μας!λιμάνι,συγκοινωνιακή απομόνωση,ενημέρωση,νέα,επικαιρότητα,κρητική,ειδήσεις,ρεθεμνιωτικα,ρεθυμνο,ρεθεμνος,ΡΕΤΗΥΜΝΟ,ΡΕΤΗΙΜΝΟ,latest,news,επιθεώρηση,τοπικά,νεα,εξελίξεις,rethymno.RETHYMNO,RETHYMNON  Το θέμα της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Ρεθύμνου, είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται απάντηση από όλους τους αρμοδίους, από όλους τους τοπικούς παράγοντες!  Η συγκοινωνιακή απομόνωση ,όπως είναι γνωστό είναι ολόπλευρη { από ξηράς ,από θαλάσσης και από αέρος!}.

Χρόνια τώρα συζητούμε ,συσκεπτόμαστε , ακούμε υποσχέσεις, ανοίγονται «τρύπες» αχτίδων «φωτός», αλλά αποτέλεσμα είναι το «απόλυτο σκοτάδι»!
Εχει γίνει μια καλοπροαίρετη τοπική προσπάθεια ναυτιλιακής διαφυγής ,[ δηλ διάσπασης της από θαλάσσης απομόνωσης] ,όμως αποτέλεσμα δεν προέκυψε και ,μέσα στην γενικότερη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση, είναι δύσκολο να προκύψει!

Στον οικονομικό τύπο διαβάζουμε για ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων των υφισταμένων ναυτιλιακών εταιρειών, που οφείλονται και σε θετικές και σε αποθετικές αιτίες. Υφιστάμενοι ναυτιλιακοί «κολοσσοί» κλονίζονται και αγωνιούν για το αύριο!

Τούτες τις ημέρες ,δρομολογούνται ,[ στις αρμόδιες υπηρεσίες και επιτροπές του υπουργείου}, οι αυριανές υλοποιήσεις στα δρομολόγια των πλοίων της επόμενης περιόδου.

Είναι γνωστό ,ότι οι κρητικοί χρηματοδοτούν το κονδύλιο του εισπραττόμενου ,από το υπουργείο, επίναυλου με μια δεκάδα (περίπου) εκατομμύρια ευρώ!
Η αρχή της ανταποδοτικότητας απαιτεί ένα μέρος των χρημάτων αυτών να επιστρέψει στις ασθενέστερες ( ακτοπλοϊκά), πόλεις της Κρήτης, δηλ και στο Ρέθυμνο!

Καλούμε όλους τους αρμοδίους ,και όλους τους τοπικούς παράγοντες , να δραστηριοποιηθούν άμεσα και να διεκδικήσουν το αυτονόητο :
α/ να «δεί» ,το υπουργείο, το λιμάνι προορισμού που ονομάζεται Ρέθυμνο !

Δυστυχώς η μέχρι σήμερα πραγματικότητα αποδεικνύει ,πως το υπουργείο βλέπει μόνο δυτικά { Κίσσαμος} και μόνο ανατολικά { Σητεία ,Ηράκλειο}, και καθόλου το κέντρο ,δηλ το Ρέθυμνο!

Ας τους «δείξουν», λοιπόν οι αρμόδιοι και οι τοπικοί παράγοντες, και το υπαρκτό ,{αλλά «αόρατο» , για το υπουργείο!}, Ρέθυμνο.
β/ Τα ανταποδοτικά έσοδα του επίναυλου, να διεκδικηθούν και από το Ρέθυμνο!

Μας «ξεχνούν» όταν μοιράζουν τους πόρους, μας «ξεχνούν» όταν οργανώνουν φορείς και υπηρεσίες, ας μας θυμηθούν τουλάχιστον στο «μοίρασμα» του επίναυλου!

Και επειδή δεν μας λαμβάνουν υπ όψει σαν δικαιούχους , ας τους θυμήσουν οι αρμόδιοι και οι τοπικοί παράγοντες ,πως υπάρχουμε , πως δικαιούμαστε, πως απαιτούμε αυτά που μας αναλογούν !

Είναι σαφές ,ότι ζητούμε λογικά πράγματα!

Ούτε ,κάθε μέρα δυό πλοία στο λιμάνι μας ζητούμε, ούτε όμως και δρομολόγια παλαιότατων εποχών «μέσω Καλαμάτας»!
Ένα πλοίο , κατ αρχήν μέρα παρά μέρα ζητούμε , έστω με ενδιάμεσο σταθμό πάνω στην ρότα προς Πειραιά, { και στα τρία δρομολόγια ή σε κάποια από αυτά}!
Τώρα που μοιράζεται η πίττα των ενισχύσεων των «φτωχών» δρομολογίων, τώρα χρειάζεται η παρέμβαση των τοπικών παραγόντων!
Να δούμε ποιοι θα ανταποκριθούν , και πόση θέρμη θα υπάρξει για να επιτύχουν αποτέλεσμα!

ανοικτή επιστολή
προς οποιονδήποτε αρμόδιο ,
προς οποιονδήποτε τοπικό παράγοντα!

του κ Νίκου Νίνου δημοτικού συμβούλου Ρεθύμνου

14-12-2010
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server