banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Εμμανουήλ Κ. Ακουμιανάκης    Τρίτη, 15 Μάρτιος 2011 23:13    PDF Εκτύπωση E-mail
"ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ"
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2011 00:34 )

Εμμανουήλ Ακουμιανάκης Πολιτικού, Επιστήμονα, Εφημερίδες, περίπτερο, αναγνώστες, Εκδοτικές οφειλές,ΝΕΑ ΑΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟ,ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο.Εφημερίδες χωρίς αναγνώστες που κρεμάνε ένα τίτλο στο περίπτερο. Έντυπα που κυκλοφορούν δωρεάν στο όνομα μιας ταχυδρομικής θυρίδας, χωρίς υπογραφές και με δυο-τρεις καταχωρήσεις Δ.Ε.Κ.Ο. μέσα. Εκδοτικές οφειλές από φόρους και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία. Μια κοινωνία που εδώ και αρκετά χρόνια πληρώνει με φόρους τις υπέρ τρίτων εργοδοτικές εισφορές.

Εκβιασμός των πολιτικών από χρεοκοπημένα mass media για ρύθμιση οφειλών σε εφορίες, ταμεία και τράπεζες. «Εξυπηρετικά δάνεια» προς το «ιερό λειτούργημα» της ενημέρωσης. Δημοσιογραφικές οργανώσεις ενάντια σε όλους και όλα. Δε θέλουν να κλείσουν εφημερίδες και σταθμοί, δε θέλουν απολύσεις, δε θέλουν μειώσεις μισθών, δε θέλουν αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς. Κατηγορίες στους πολιτικούς γιατί δεν φρόντισαν να διαρκέσει κι άλλο αυτή η κατάσταση. Θέλουν τα πάντα, πασχίζουν ένα δημόσιο αγαθό να γίνει και να παραμείνει εμπόρευμα κι ας μην αγοράζεται πια, θέλουν την Άρτα και τα Γιάννενα.

Για να είσαι «ενάντια και κόντρα» στο σύστημα πρέπει να είσαι καθαρός. Ο δρόμος της επανάστασης δεν είναι στρωμένος με κόκκινα ακριβά χαλιά. Μερικοί δήμαρχοι κατηγορούνται επειδή δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να πληρώνουν για δημοτικά μέσα ενημέρωσης υπερδιπλάσια ποσά από ότι για κοινωνικές δαπάνες, βρεφονηπιακούς σταθμούς και υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Εδώ και είκοσι χρόνια επικρατεί ένα άναρχο καθεστώς με τις κρατικές συχνότητες που σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν κρατική περιουσία. Το κράτος έχει βάλει μέσα στο σπίτι του έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη και προσπαθεί να τον βγάλει μάταια έξω, συνδιαλεγόμενο μαζί του. Ερμητικά κλειστό επάγγελμα έγιναν οι τηλεοπτικές άδειες που αλλάζουν χέρια με ανταλλάγματα δεκάδες εκατομμύρια euro. Κάποιοι αντιτάχθηκαν σθεναρά σε νομοσχέδια, που με βάση τη λογική του εκβιασμού πήγαν να διαχωρίσουν την ταυτόχρονη κατοχή τηλεοπτικού σταθμού και κατασκευαστικής εταιρείας που παίρνει έργα του Δημοσίου.

 Όλοι θυμόμαστε τι έγινε με το «βασικό μέτοχο» ένα νόμο που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και αποσύρθηκε εσπευσμένα υπό την απειλή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σκεπτικό ότι αντίκειται στην αρχή του ανταγωνισμού. Τότε που οι «εργολάβοι» του Δημοσίου πλούτιζαν με τα Ολυμπιακά έργα, δεν μίλαγε κανένας δημοσιογράφος. Αναρωτιόμαστε, γιατί σήμερα, που οι εκδοτικές επιχειρήσεις και οι μικροί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί κλείνουν, οι δημοσιογράφοι σιωπούν και απαιτούν την κρίση να την πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος και όχι οι πάμπλουτοι εργοδότες τους, οι οποίοι εμφανίζονται απρόθυμοι να τους συντηρήσουν.

Σήμερα δεν τίθεται κανένα θεσμικό ζήτημα. Ένα μοντέλο που ζει από την αφαίμαξη της δημόσιας περιουσίας και υποβιβάζοντας την ποιότητα της ενημέρωσης στερώντας τη δυνατότητα λειτουργίας-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- υγιών και βιώσιμων μέσων ενημέρωσης. Οι θέσεις εργασίας πρέπει να είναι πραγματικές και όχι επιδοτούμενες από την κρατική διαπλοκή και τον εκβιασμό των κρατικών λειτουργών.

 Το κράτος στη σημερινή του μορφή αδυνατεί να παρέχει τέτοιου είδους προνόμια. Σε εποχές «μνημονιακού παραληρήματος» αυτού του είδους οι παροχές είναι αδιανόητες. Με το περίστροφο των διεθνών αγορών στον κρόταφο της χώρας η διαμόρφωση συνθηκών αποτελεσματικής ανεύρεσης και παραδειγματικής τιμωρίας των θεσμικών παραβατών, δεν είναι απλά επιβεβλημένη αλλά αναγκαία.

Υπάρχει η άτυπη τέταρτη εξουσία -ο τύπος- η οποία υπερτερεί των άλλων τριών με βάση τη διάκριση των εξουσιών που προβλέπει διακριτούς και ανεξάρτητους ρόλους για τους λειτουργούς μιας εκάστης. Η ισχύς των πολιτικών ανδρών μοιάζει να θρυμματίζεται. Το ακριβό και δυσεύρετο σε αυτή τη χώρα εξακολουθεί να είναι το αυτονόητο.

Ο κόσμος καίγεται κι εμείς κοιτάζουμε τα κορδόνια των παπουτσιών μας. Το κέλυφος της δημόσιας ζωής εξακολουθεί να παραμένει αδιαφανές. Δεν υπάρχουν αναπόδραστες επιλογές. Αλλά η επιλογή της χώρας να γίνει συντεταγμένο κράτος κοστίζει. Και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος. Δυστυχώς δεν έχουν ούτε τη διάθεση, ούτε τη δυνατότητα. Ας ελπίσουμε αυτή η προοπτική να μείνει ανοιχτή στο μέλλον ως πιθανότητα. Κι όσοι δεν γνωρίζουν, δεν είδαν, και δεν άκουσαν, ένα μόνο επιτυγχάνουν: να γίνονται γραφικοί θυμίζοντας το παλιό ανέκδοτο με εκείνη την πόρνη που αυτοκτόνησε μόλις έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονται..!!

του Εμμανουήλ Κ. Ακουμιανάκη
Πολιτικού Επιστήμονα  E-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://soixantedix.blogspot.com/


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server