banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011 02:18    PDF Εκτύπωση E-mail
αισιοδοξίες……του Νίκου Νίνου
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011 02:44 )

αισιοδοξίες……του Νίκου Νίνου,Ανοιξιάτικες ζεστές  μέρες ,στην Χωραφούπολη!,νεα απο ρεθυμνο ειδησεις,τα αρθρα σας,ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΕΛΥΤΕΑ ΝΕΑ,ΚΡΗΤΗ,ΧΑΝΙΑ,ΛΑΣΙΘΙ,Το BLOG για την πόλη του Ρεθύμνου, Νίκος Νίνος,Ανοιξιάτικες ζεστές  μέρες ,στην Χωραφούπολη!Ανοιξιάτικες ζεστές  μέρες ,στην Χωραφούπολη!

Η γη ,ντυμένη με την πολύχρωμη τουαλέτα της, ξαπλωμένη ναζιάρικα ,

 απολαμβάνει τα ζωογόνα χάδια του Στρατηγού της ημέρας, που παρελαύνει , αγέρωχος, στον καταγάλανο ουρανό.

Στην Κοτογειτονιά, τα νεογέννητα της κυρά Μαυρούλας, ομοιόμορφα ντυμένα με την μαύρη στολή τους, τιτιβίζουν ασταμάτητα, τρέχοντας πέρα δώθε, υπακούοντας στο βαρύτονο κρώξιμο της αυστηρής μητέρας τους.

Στην γειτονική αυλή , η  Ξανθόμαυρη, σκεπάζει με ιδιαίτερη προστατευτικότητα και φροντίδα  μια δεκάδα αυγά, υπακούοντας  στο Θεικό κούρδισμα του ντιενέυ της, που την οπλίζει με καρτερικότητα  ,επιμονή και γνώση , σ αυτήν την εικοσιτετραήμερη διαδικασία δημιουργίας νέων ζωών.

Σε ένα καλυβάκι  της Κοτογειτονιάς , η Ριγούλα έχει αφήσει μόνα τους τα τρία  ριγοπουλάκια της, καρπό των αταξιών της με τους κεραμιδόγατους.

Εκείνη , έχοντας επίγνωση των  αυξημένων αναγκών της μονογονεικής οικογένειας της, βγήκε στην αγορά ,ψάχνοντας να βρεί τα πλούσια τρόφιμα που της χρειάζονται, για να την κρατήσουν δυνατή, στις , πρόσθετες, μητρικές της υποχρεώσεις.

Εξω από την Κοτογειτονιά, μόνη της η Γλουγλούλα ,σε μια πρόχειρη φωλίτσα, κάθεται υπομονετικά ,και περιμένει τα δικά της νεογέννητα.

Ο Γλούγλης ,φουσκώνοντας και ξεφουσκώνοντας, περιφέρεται καμαρωτός στους χωματόδρομους της Χωραφούπολης, σαν ένας πραγματικός μποέμης, ελεύθερος , χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Στην Κουνελογειτονιά ,τα δέκα παιδιά της Γκριζούλας μεγάλωσαν και παίζουν αμέριμνα στην περιφραγμένη αυλή τους, μόνα τους, αφού η Γκριζούλα ξεκουράζεται στην δική της αυλή ,περιμένοντας την επόμενη γέννα της.

Στην διπλανή αυλή ,η Καφετούλα ξαπλωμένη ,και εκείνη, περιμένει την ημερομηνία της δικής της ,πρώτης, γέννας.

Στην άλλη διπλανή αυλή, η Αραπίνα, ανατρέφει τα δέκα παιδιά της, που γέννησε πριν πέντε μέρες. Τους είχε φτειάξει ένα ολόζεστο πάπλωμα ,με το δικό της τρίχωμα, στο οποίο αναπαύονται και προστατεύονται από την υγρασία και το βραδυνό κρύο.

Στην μέση ,στον δικό του χώρο ,ο Καφεδουλης, ο σύζυγος του κουνελοχαρεμιού, ξεκουράζεται και μαζεύει δυνάμεις ,για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ,μόλις κληθεί.

Πιο κάτω, σε μια αυτοσχέδια φωλίτσα, στην κουφάλα ενός γέρικου λιόδενδρου, η Αταχτούλα έχει γεννήσει τα πέντε τυφλά κουτάβια της, καρπό των  νυχτερινών νιαουρισμάτων στις γύρω ταράτσες.

Στην εκτός κατοικημένης περιοχής ,ζώνη της Χωραφούπολης, οι τριανταφυλλιές σκορπίζουν , σπάταλα, στον ανοιξιάτικο αέρα, τα δυνατά και πολύχρωμα αρώματα τους.

Ανασταίνουν την όσφρηση ,ανασταίνουν την όραση, ανασταίνουν την ψυχολογία του , τυχερού, ανθρώπου ,που τις απολαμβάνει.

Δίπλα, τα ζαρζαβατικά ,που ωρίμασαν ,προσφέρουν την ικανοποίηση της ανταμοιβής κόπων και δαπανών, έτοιμα να γεμίσουν το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Πιο πέρα, υπερήφανες στέκονται , και λικνίζονται στο ελαφρό ανοιξιάτικο αεράκι, οι νεοφυτεμμένες Κυρίες ,που θα γεμίσουν το καλοκαιρινό τραπέζι.

Από πάνω ,ξαπλωμένη στα στηρίγματα της  απλώνεται η κυρά Κληματαριά, που μόλις ξύπνησε από τον χειμωνιάτικο ύπνο της, και φρέσκια -φρέσκια, απολαμβάνει τον αναγεννητικό ανοιξιάτικο ήλιο, και χαμογελά με τα ολόδροσα και βαθυπράσινα κληματόφυλλα της.

Ο επισκέπτης της Χωραφούπολης, στέκεται στην είσοδο της , και αφ υψηλού απολαμβάνει όλη αυτήν την κοσμογονία που εξελλίσσεται στην Χωραφούπολη!

Ο κοσμογυρισμένος ,ο πολύπειρος, ο πολυγνώστης , ο πολυτελειοχρήστης, ο επιτυχημένος ,ο αγχωμένος ,ο  στρεσόπληκτος, ο Ανθρωπος, ο Πρώτος των πλασμάτων της φύσης, εδώ βρίσκει τις σωστές διαστάσεις του χώρου του.

Εδώ ,στην Χωραφούπολη, όλα ακολουθούν το βιολογικό ρολόι, τις βιολογικές επιταγές, τις βιολογικές γραφές!

Ετσι απλά, εδώ στην Χωραφούπολη, ανοίγεται η πραγματική πόρτα της ζωής, αυτής που χρόνια πριν ,την χάσαμε ,και επί χρόνια την ψάχνουμε ,οπουδήποτε αλλού, πλήν εκεί όπου υπάρχει ,δηλαδή δίπλα μας.

Αυτή η ανοιξιάτικη κοσμογονία της μικρής Χωραφούπολης, αφήνει  το άρωμα της στην ατμόσφαιρα, και απλώνει την πολύτιμη αισιοδοξία να φτάσει σε όλους μας.

 Οσοι είμαστε τυχεροί , να περάσουμε από την Χωραφούπολη να πάρουμε «λίπασμα» , να λιπάνουμε την ζωή μας!

 14-5-08

[δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες «κρητική επιθεώρηση» της 16-5-2008 και «Μήλος» της 31-5-2008 ]

του κ Νίκου Νίνου δημοτικού συμβούλου δήμου Ρεθύμνου


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server