banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011 09:57    PDF Εκτύπωση E-mail
Καμπάνες
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011 10:03 )

Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο.Του Νίκου Νίνου


Το θέμα των καμπανών ,αποτέλεσε μια πολύκαιρη δραστηριότητα του δήμου μας το δεύτερο ήμισυ της 10ετίας του 90, μέσα από χρηματοδότηση  σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας του δήμου, θυμίζουμε τα εξής:

    1/ την οργάνωση και υλοποίηση του 3ου διεθνούς συνεδρίου ,για τις καμπάνες κλπ, στο Ρέθυμνο το 1996, με συμμετοχές από 14 χώρες από όλο τον κόσμο.
    2/ μετά από σύσκεψη την 5-1-98, δηλώθηκε ότι το Ρέθυμνο είναι η 3η πόλη της Ευρώπης ,που μπήκε στο πρόγραμμα για την ίδρυση μουσείου καμπανών κλπ.
 [ βλέπε «κρητ επιθεώρηση» της 6-1-98]
    3/ το 1999 φιλοξενήθηκε στο Ρέθυμνο η έκθεση αφρικανικών μουσικών οργάνων, αντίστοιχων των δικών μας καμπανών.
    4/ στα πλαίσια του ευρωπ προγράμματος Ricite, υλοποιήθηκε διημερίδα στο Ρέθυμνο. Ψυχή της προσπάθειας ήταν ο δ/ντής του ΥΠΠΟ κ Προβατάκης.
Ειπώθηκε ,ότι ο δήμος ετοίμαζε ένα χώρο στην Φορτέτζα, για έκθεση σχετικού υλικού.[ βλέπε «ρεθεμνιώ νέα» της 13-3-2002]
    Εκτοτε οι καμπάνες , για τον δήμο Ρεθύμνου, «εσίγησαν» και δεν ξανακούσαμε κάτι ,ούτε για το μουσείο καμπανών, ούτε για το Ευρωπαϊκό ινστιτούτο τέχνης της καμπάνας από την Τουλούζ, ούτε για τα δύο λειτουργούντα μουσεία καμπανών των ευρωπαϊκών πόλεων της Ιλ Ζουρνταίν Γαλλίας και Ταλέν Βελγίου.
Είναι γεγονός ,το οποίο όλοι αποδεχόμαστε, πως το τουριστικό μας προϊόν χρειάζεται εμπλουτισμό ,αναζωογόνηση, «οξυγόνωση»!
Αυτονόητα, αυτή η αναζωογονητική προσπάθεια αφορά και στην βελτίωση  της «συσκευασίας» του γνωστού τριπτύχου « ήλιος , θάλασσα, αμμουδιά », ( τα γνωστά 3 S), δηλ του βασικού προϊόντος μας, όμως χρειάζεται να κάνουμε και διάφορες υπερβάσεις, να καινοτομήσουμε!
Οι καμπάνες ,είναι ένα θέμα καινοτόμο!
Μην ξεχνούμε ,ότι το θέμα  « καμπάνες» έχει αναφορές χιλιετιών για τον τόπο μας, έχει αναφορές ιστορικές, έχει αναφορές λαογραφικές, έχει αναφορές πολιτισμικές!
Αλλωστε ένα μουσείο καμπανών κλπ, θα έχει μια μοναδικότητα για την Κρήτη ,και όχι μόνον.
Υπάρχει σημαντικό υλικό από την δραστηριότητα της περιόδου εκείνης, του δήμου μας.
Θεωρούμε ,ότι μπορούμε ,και είναι πολύ χρήσιμο για το τοπικό τουριστικό προϊόν μας ,(και όχι μόνον), να μπούμε στην διαδικασία υλοποίησης ενός τέτοιου μουσείου στον δήμο μας.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση μας ,{σύμφωνα με τον ΚΔΚΚ και τον Ν 3852/10}, με την απάντηση σας, αν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός για την δημοτική αρχή, τι υλικό υπάρχει και ποιο οργανόγραμμα έχει αποφασισθεί.
Με τιμή
για την δημοτική παράταξη «αλλαγή»
ο επικεφαλής

Νίκος Νίνος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου


ΥΓ  θεωρώ χρήσιμο να θυμίσω ,και να προτείνω, τον σχεδιασμό που τότε υπήρχε (που σε μικρό βαθμό περπάτησε), για ένα περιπατητικό πολιτιστικό άξονα της πόλης μας, με αφετηρία τους Τέσσερις Μάρτυρες, και κατάληξη την Φορτέτζα, με ενδιάμεσους σταθμούς διάφορα μουσεία, παραδοσιακά εργαστήρια πολιτισμού, μνημεία κλπ!
Εκεί, μπορούν και είναι χρήσιμο , να ενταχθούν μουσεία λειτουργούντα {λαογραφικό, πινακοθήκη, αρχαιολογικό},μουσεία λειτουργηταία ( ενάλιου πλούτου, οικοσκευής, τύπου, μουσείο πόλης, κλπ}, χώροι πολιτισμού { πχ χώρος Βυζαντινής τέχνης Κουνδουράκη},κλπ


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server