banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 17:31    PDF Εκτύπωση E-mail
υπάρχουν άστεγοι στην περιοχή μας!
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 17:48 )

Apopseis,RethymnoGuide,gnwmi,apopsi,αποψεις,γνώμη,άποψη,Γνωμες,Αποψεις,Πεποιθησεις,Πρόσωπα,Συνεργάτες,ΑΡΘΡΑ,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press, έρχεται χειμώνας,με βροχές και κρύο !

του κ Νίκου Νίνου δημοτικού συμβούλου Ρεθύμνου

«Κομίζω γλαύκα στην Αθήνα», υπενθυμίζοντας ,ότι σε λίγες εβδομάδες έρχεται χειμώνας , «κουβαλώντας» μαζί του βροχές ,λάσπες, και κρύο!
Όμως ,το ότι καμιά φορά ,σε κάποιες περιπτώσεις, αυτή τη (δεδομένη) χρονική διαδοχή την υπενθυμίζουμε, δεν είναι λεκτικός βαρβαρισμός ,αλλά ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, από το οποίο υποχρεούμαστε και οφείλουμε όλοι οι αρμόδιοι να προβληματιστούμε!

Κάποιοι συνάνθρωποι μας, ( που δυστυχώς αυξάνονται για τους γνωστούς λόγους), ετούτη την δύσκολη πραγματικότητα, αυτή την επερχόμενη «μπόρα», θα την υποστούν ,σε πλήρη και αμείωτη ένταση της και  εντελώς ανυπεράσπιστοι.

Αρκετές φορές έχω «φωνάξει» για αυτούς τους ανθρώπους, [ πχ βλέπε άρθρα μου από 7.7.2007 «όλα τα αδέσποτα», από 12.1.10 «περί αστέγων»,από 27.6.07 «ανοικτή επιστολή για οργανωμένο χώρο Ρομά στο Ρέθυμνο», καθώς και αιτήσεις-προτάσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο , όπως την απ 7598/4.5.07, την απ 8368/26.4.11], όμως κανείς δεν άκουσε, κανείς δεν «συγκινήθηκε»!
Ο τοπικός τύπος «οίκοθεν» έχει κατά καιρούς αναδείξει κάποιες παραμέτρους του προβλήματος, όμως και αυτές οι «φωνές» δεν ακούσθηκαν από πουθενά!
Αυτή η  άσχημη πραγματικότητα υπάρχει, και δεν μειώνεται, όσο και αν εμείς δεν θέλουμε να την κοιτάζουμε!

Ως πότε θα καμωνόμαστε πως δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ενώ υπάρχει και μάλιστα αυξανόμενο (και καθόλου αντιμετωπιζόμενο);

Δεν θα κουρασθούμε να λέμε και να φέρνουμε «στην επιφάνεια» την αφτειασίδωτη πραγματικότητα, όσο και αν αυτή η λειτουργική μας ενοχλεί την ατσαλάκωτη φρεσκοσιδερωσιά της «νιρβάνα» των αρμοδίων!
Εικόνες μικρών παιδιών που βρέχονται ,κρυώνουν και κλαίνε κάτω από δένδρα κλπ, και δακρυλημμυρισμένα πρόσωπα γονιών που ζητούν τα αυτονόητα ,δεν «σβύνουν» από το σφουγγάρι της οποιαδήποτε διαχειριστικής μακαριότητας .
Αλλωστε δεν έχουμε μπροστά μας κάποιο  «ακατόρθωτο» ζητούμενο , αποτρεπτικό και «θεώρατο», για να απογοητευθούμε και να μην ασχοληθούμε με αυτό.

Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου, οφείλει να είχε ,προ πολλού, καταγράψει την ποιοτική και ποσοτική αριθμητική του προβλήματος, και οι δημοτικοί άρχοντες να είχαμε δρομολογήσει και υλοποιήσει βραχυπρόθεσμες αρχικές δράσεις, και μεσοπρόθεσμους και μακρυπρόθεσμους προγραμματικούς σχεδιασμούς!

ν τόσα χρόνια είχαμε ασχοληθεί ,σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και απλά θα μιλούσαμε ,μόνο, για βελτιώσεις και ολοκληρώσεις των δράσεων μας.
Όμως το πρόβλημα το προσπερνούσαμε ,( και δυστυχώς ακόμη το προσπερνούμε!), και επισήμως γράφαμε απαντήσεις πως « δεν υπάρχουν καταγεγραμμένοι άστεγοι» { απ 290 / 5.6.08 της νομαρχιακής υπηρεσίας πρόνοιας, και απ 1400/20.2.08 της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου μας}!

Κάποιοι θα επικαλεσθούν τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, και θα μας αφήσουν να μιλούμε μόνοι μας, γιατί θα «γυρίσουν» προς άλλες πιο «σοβαρές» υποθέσεις.
Όμως δεν είναι ,αυτή η «προσπεραστική εξαφάνιση» που δείχνουν, η πρέπουσα διάσταση του προβλήματος.

Για πολλούς και διάφορους λόγους το θέμα των πάσης φύσεως και κατηγορίας αστέγων ανθρώπων, είναι υποχρέωση του δήμου να το αντιμετωπίσει, και είναι μια δράση πολιτισμού, μια υποδομή αναπτυξιακή!
Σύμφωνα με την 2011/C15/08/18.1.11 γνωμοδότηση της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωμ Ενωσης,  παραγρ Ι-9, « οι ΟΤΑ επωμίζονται , στην ουσία, την ευθύνη του προβλήματος κλπ». Στην ίδια γνωμοδότηση γίνεται εκτενής ανάλυση του προβλήματος και ορίζεται η υποχρέωση αντιμετώπισης του.

Αν στραφούμε στην παγκόσμια δεξαμενή ιδεογνωσίας, θα βρούμε δεκάδες στοιχείων και δράσεων του «τι κάνουν αλλού;» για να επιλέξουμε τις δικές μας δραστηριοποιήσεις.
Και επειδή κάποιοι θα «ορθώσουν» την οικονομική παράμετρο του προβλήματος ,τους οφείλεται η από 24.1.11 αποστομωτική αλήθεια-απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ στον ευρωβουλευτή Ν Χουντή, που λέει ,πως « λεφτά υπάρχουν ,και μάλιστα από πολλές πηγές, όμως … δεν τα ζητούμε!!!».{ βλέπε όλη την απάντηση στο site 

www.vetonews.gr/index.php}.

Eχουμε πεί πολλές φορές, ότι η λειτουργία μιας δημοτικής αρχής δεν πρέπει να «εξαντλείται» μέχρι την  ένταξη κάποιων έργων στο ΕΣΠΑ ,(αυτά δεν αποκλείουν τα υπόλοιπα!), αλλά οφείλει να απλώνεται σε όλο το φάσμα αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων, με προτεραιότητα στην καθημερινότητα όλων των πολιτών.
Αυτά, για να μην κάνουμε το Ρέθυμνο βραζιλιάνικη κλπ πόλη, όπου «πίσω» από την βιτρίνα υπάρχει το «χάος» και το «σκοτάδι» της φτώχειας , της παράγκας κλπ!

ΥΓ η παρούσα ,θα ξαναϋποβληθεί, σαν αίτηση-πρόταση μας προς το δημοτικό συμβούλιο, μήπως  με αυτή την επιμονή μας ,η δημοτική αρχή, επιτέλους, «ακούσει» τα αυτονόητα!


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server