banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 21:24    PDF Εκτύπωση E-mail
μία με ολίγη !
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 21:35 )

μία με ολίγη,του κ Νίκου Νίνου,δημοτικού,συμβούλου Ρεθύμνου,Apopseis,RethymnoGuide,gnwmi,apopsi,αποψεις,γνώμη,άποψη,Γνωμες,Αποψεις,Πεποιθησεις,Πρόσωπα,Συνεργάτες,ΑΡΘΡΣτην εποχή της ευκολίας μας ,όλων ημών των Ελλήνων, συχνά ακούγαμε στην ατμόσφαιρα των εστιατορίων την διαπεραστική φωνή του σερβιτόρου, προς την κουζίνα, που ζητούσε την συμπληρωματική παραγγελία του πελάτη ,ο οποίος  χορτασμένος ζητούσε την μειωμένη μερίδα άλλων φαγητών ,για να  απολαύσει όλες τις γεύσεις  που διέθετε το μαγαζί.

Δυστυχώς έτσι που τάφεραν οι καιροί ( με την «γενναία» συμμετοχή των πολιτικών μας!), σήμερα αυτή η παραγγελία « με ολίγη» έγινε καθημερινότητα στην χώρα μας! Μάλιστα, η «ολίγη» έγινε μια νέα κατάσταση στον τόπο μας ,την οποία βιώνουμε δραματικά ,και με περίσσεια αγανάκτηση, όλοι μας.

Όχι μόνο στο φαγητό μας κυριάρχησε η στέρηση και ο περιορισμός, η μείωση και η συγκράτηση ,αλλά όλα αυτά ,σαν θύελλα, σάρωσαν και επεκράτησαν παντού, σε όλες τις παραμέτρους της ζωής μας, σε όλες «τις οδούς και τις παρόδους» της καθη μερινότητας μας.

Σαν το ορμητικό τσουνάμι μπήκε στον τομέα της υγειονομικής μας περίθαλψης, στα συνταξιοδοτικά μας, στα μισθολογικά μας, στην παιδεία, στην κοινωνική μέριμνα, στο δικαίωμα εργασίας, και σε όλα εκείνα που είχαμε δεδομένα έως πριν λίγους μήνες.

Ολες αυτές οι καθημερινοτικές μας παράμετροι από πλήρεις «μερίδες» κατήντησαν και μας έρχονται πλέον σε μέγεθος περιεχόμενου « με ολίγη»!

Η κυριαρχικά επίκαιρη διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, είχε ήδη υλοποιηθεί στην μεολιγηκή συρρίκνωση όλων αυτών που είχαμε πρίν.

Μάλιστα αυτή η μεολιγηποίηση δεν έχει σταματημό, και κανείς μας δεν γνωρίζει που θα καταλήξει. 

Επιπρόσθετα αυτή η άκρατη ιδιωτικοποίηση, ( είναι η σεμνή ονομασία του στυγνού κεφαλαίου!),περιορίζει εκτοπιστικά και συμπιεστικά την παρουσία του κρατικού και του κοινωνικού στοιχείου, στα οποία έχει επικολλήσει την κονκάρδα του «ολίγον» , ένα «ολίγον» που τείνει να γίνει ελάχιστον προς μηδενικόν!

Ολίγον κράτος, ολίγη δημόσια υγεία, ολίγοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ολίγη δημόσια παιδεία, κλπ εκφράζουν την ολιγομανία που μας έχει , κατοχικά, επιβληθεί σαν πανούκλα !
Βεβαίως ,σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, αυτή η ολιγηποίηση που υφιστάμεθα όλοι εμείς οι απλοί πολίτες, σε κάποιους άλλους εκδηλώνεται σαν αυξησηποίηση, με μια ξέφρενη κατάσταση που όπως όλες οι όμοιες της είναι επικίνδυνη.

Οι κοινωνικές ισορροπίες , όπως διδάσκει η ιστορία, είναι ένα ηρεμιστικό ζητούμενο για όλους.

Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε, μας αγανακτεί όλους, μας συμπιέζει και μας εξοργίζει, περιορίζει την δημιουργικότητα μας, είναι μια ανελεύθερη μια αντιδημοκρατική κατοχή της προσωπικότητας και της ανθρώπινης υπόστασης μας.

Η ιώβειος υπομονή που έχουμε επιδείξει δεν σημαίνει ,υποχρεωτικά, ότι αποδεχόμαστε και υποτασσόμαστε στην απέραντη αυθαιρεσία ,την οποία με απύθμενη υποκρισία , για το καλό μας, αποφάσισαν κάποιοι για μας χωρίς να ρωτήσουν εμάς!

Με σειρά από ψευδείς απειλές και διλήμματα ,( πχ δεν θάχουμε χρήματα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις), νομοθετήθηκαν όλα αυτά τα ολιγικά «δεσμά» και το ανησυχητικό είναι πως οι ίδιοι που τα ψήφισαν δηλώνουν δημόσια ,πως δεν τα διάβασαν ,( άρα δεν τα ήξεραν!),αυτά που ψήφισαν!

Βιώνουμε μια ιδιόμορφη κατοχή , μετατραπήκαμε σε μια αποικία κάποιων ,( με την ονομασία μας ως «με ολίγη»!), και μας αρνήθηκαν το στοιχειώδες δημοκρατικό μας δικαίωμα της ψήφου μας απέναντι σε όλα αυτά που μας επέβαλαν!

Αυτοί ,που ( υποτίθεται!) απαιτούν την δημοκρατία απλά θα μας «επιτρέψουν», όταν ολοκληρώσουν  την «προσπάθεια» τους, να επικυρώσουμε όσα αυτοί αποφάσισαν και επέβαλαν την νομοθέτηση τους ,στήνοντας κάλπες από τις οποίες ,ο,τι και αν ψηφίσουμε , θα βγεί η μοναδική ετυμηγορία της έγκρισης των γενομένων!

Ολοι οι Ελληνες ,( και ,όπως απέδειξαν οι πρόσφατες διεθνείς κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς τους Ελληνες, όλοι οι πολίτες του κόσμου),είμαστε ενάντιοι σε όσα μας επιβλήθηκαν και για όσα μας απειλούν για την επόμενη μέρα.

Είναι διαχρονικά ξεκάθαρο ,ότι το εκάστοτε ελληνικό χρέος δημιουργήθηκε από τις ίδιες αιτίες και από τις ίδιες λειτουργικές κάποιων κακών ελλήνων πολιτικών.

Η διεθνής νομοθεσία έχει τους δικούς της νομικούς όρους  για την επάχθεια αυτών των χρεών.

Εκαναν όσα έκαναν ,αποφάσισαν και επέβαλαν όσα μας επέβαλαν, αρκετά  όμως πιά!

Θεωρούμε ,ότι θάπρεπε να παραγγείλουμε για τους άσπονδους φίλους μας,

( ημεδαπούς και αλλοδαπούς!), αν όχι πλήρη μερίδα, έστω μια «με ολίγην»,  τσίπας και σεβασμού προς τον ελληνικό λαό!

 

του κ Νίκου Νίνου δημοτικού συμβούλου Ρεθύμνου
22-2-12

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server