banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 00:53    PDF Εκτύπωση E-mail
Tαυτότητα του δήμου μας!
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 01:15 )

Tαυτότητα,δήμου,Apopseis,RethymnoGuide,gnwmi,apopsi,αποψεις,γνώμη,άποψη,Γνωμες,Αποψεις,Πεποιθησ,Νικο Νινο, εις,Πρόσωπα,Συνεργάτες,ΑΡΘΡΑ, Από τον γειτονικό μας δήμο Χανίων ήρθε στην κυψέλη ιδεών μας, η πληροφόρηση πως από χθές 4.3.12 άρχισαν ελεύθερες ξεναγήσεις στην πόλη , κάθε Κυριακή, σε υλοποίηση ενός προγράμματος τους, « γνωρίζω και σέβομαι την πόλη μου»!

 

Εχουμε πολλές φορές καταθέσει την άποψη μας, ότι οφείλουμε, σαν δήμος, να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία ανάδειξης της ταυτότητας του δήμου μας, κάτι που θα πρέπει να ξεκινήσει από την γνώση του δήμου μας!

 

Επιπρόσθετα θεωρούμε πως είναι αυτονόητη η χρησιμότητα της γνώσης της συνολικής τοπικής ιστορίας, του τοπικού πολιτισμού, της τοπικής παράδοσης, της τοπικής οικονομίας κλπ από όλους μας. Δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούμε πάρα πολλά από αυτά ενώ θάπρεπε να τα γνωρίζαμε όπως το αλφαβητάρι.

Αυτή η αναγκαία και χρήσιμη γνώση του τόπου μας είναι μια σύνθετη και πολυπαρα μετρική δράση, και έχει πολλές όψεις ,όσον αφορά στο περιεχόμενο της ( ποιοτικό και ποσοτικό), όσον αφορά στις μορφές της ενεργοποίησης μας ( έντυπο και ηλεκτρονικό δημοσιοποιούμενο υλικό, ζωντανές και εικονικές περιηγήσεις, αναζητήσεις και αναδείξεις υλικού, κλπ).κλπ.

 

Η προσπάθεια αυτή ,εφ όσον συνειδητοποιήσουμε την σημασία και αξία  της και προχωρήσουμε σε υλοποιήσεις και δράσεις, απαιτεί μια συνολική δουλειά που θα αξιοποιεί ολόκληρο το τοπικό δυναμικό!

Δεν μιλούμε απλά για μια  «αντιγραφή» της ιδέας και απόφασης των χανιωτών,( κάτι που θα μπορούσε  βεβαίως, να αποτελέσει μια άμεση αρχή της όλης προσπάθειας που καταθέτουμε),αλλά προτείνουμε μια δημοτική «εκστρατεία» ( που σημαίνει κινητοποίηση όλων  μας, εντός και εκτός του δημοτικού συστήματος),στην οποία θα καλέσουμε ,από την αρχή μέχρι το τέλος, να συμμετάσχουν όλοι οι συμπολίτες ,είτε ως «εκπαιδευτές»’ είτε ως εκπαιδευόμενοι, είτε κατά περίπτωση και τα δύο!

Εχουμε την τεκμηριωμένη άποψη, ότι έξω από το δημοτικό σύστημα υπάρχει ένα τεράστιο δυναμικό το οποίο είναι παντελώς αναξιοποίητο( ή έστω, ελάχιστα αξιοποιημένο).

 

Επισημαίνουμε ,ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν περιορίζεται και δεν αφορά σε ένα απλό γνωσεολογικό περιεχόμενο, αλλά στοχεύει στην συνολική τοπική αναπτυξιακή πραγματικότητα, αφού θα αναπτύξει παραμέτρους βελτίωσης του τουριστικού μας προϊόντος, θα αποφέρει τοπικές ανατοποθετήσεις και αναθεωρήσεις πολιτιστικών κλπ οικονομικοκοινωνικών παραμέτρων, θα αναδείξει  εργασιακούς και επαγγελματικούς δρόμους, και θα αποφέρει ποιοτικές παραμέτρους της καθημερινότητας μας.

 

Η κατατιθέμενη πρόταση μας είναι συγκεκριμένη και αναφέρεται :

 

   α/ να συμφωνήσουμε όλοι στον δήμο ( ή έστω κατά πλειοψηφία), ότι χρειάζεται αυτή η δραστηριοποίηση του δήμου μας.

Αυτή η συμφωνία θα αναδειχθεί είτε με άμεση συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, είτε μετά από μια παραγωγική συζήτηση των δημοτικών παρατάξεων την οποία θα κληθεί να επικυρώσει το ΔΣ.

   β/ μια ευέλικτη επιτροπή , του ΔΣ, θα αναλάβει να συνθέσει την ολοκληρωμένη πρόταση, βοηθούμενη από όσους θέλουν, και μπορούν ,να συμμετάσχουν στο στάδιο αυτό της ολικής προσπάθειας ,που θα έχουμε αποφασίσει.

 

Η πρόταση που θα κληθεί να συνθέσει η επιτροπή, θα περιέχει,

 

    β-1/ κατ αρχήν, τους επιδιωκόμενους στόχους,

    β-2/ τις δράσεις και τις στρατηγικές για καθένα από τους τεθέντες στόχους.

    β-3/ τους φορείς ,φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που θα υλοποιήσουν αυτές τις δράσεις και τις στρατηγικές που θα προταθούν.

 

    β-4/ τις οικονομικές αναλύσεις κάθε δράσης που θα προταθεί.( εκτιμώμενα κόστη και πηγές κάλυψης τους, δημοτικές πηγές, χορηγίες, εθελοντικές συμμετοχές κλπ).

    β-5/ χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δράσεων κλπ

   γ/ η πρόταση της επιτροπής θα δημοσιοποιηθεί ,πριν κατατεθεί στο ΔΣ, ώστε να υπάρξουν οι εποικοδομητικές παρατηρήσεις , κρίσεις κλπ ενός δημόσιου διαλόγου. Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει συνυπολογίζοντας όλα όσα θα τεθούν υπ όψει του.

 

Είναι προφανές ότι η παρούσα πρόταση μας αποτελεί  μια πρώτη προσέγγιση του θέματος, και από τις συζητήσεις κλπ που θα ακολουθήσουν ( αν ακολουθήσουν!) θα προκύψει η βελτιωμένη και πληρέστερη τελική πρόταση, που εισηγούμαστε.

Παρακαλούμε για την προτεινόμενη διαδικασία ( ως έχει, ή βελτιούμενη μέσα από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση της), και την υλοποίηση της προτεινόμενης προσπάθειας του δήμου μας.

Με τιμή

 

 Νίκος Νίνος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server