banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 05:59    PDF Εκτύπωση E-mail
Σε ύφος σατυρικό...άσφαιροι πόλεμοι!
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2011 22:19 )

Παρακολουθείστε ,νοερά, μια σκηνή όπου κάποιοι ,και μάλιστα βαρειά ωπλισμένοι, και σε ….ευάριθμο αριθμό ,πυροβολούν συνεχώς κάποιον, όμως αυτός ο …. υπεργήινος στέκεται εκεί όρθιος και δεν «καταλαβαίνει τίποτε»!


Και επειδή δεν είναι δά όλα , στα οποία αναφέρεται αυτή η εικόνα,  υπεργήινα, η απλή λογική λέει ότι δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
 Η ο «πυροβολούμενος» είναι  ένας θωρακισμένος σιδερόφρακτος  ιππότης με τα απαραίτητα αλεξίσφαιρα, ή τα πυρά των «πυροβολούντων» είναι άσφαιρα!
Το μόνο σίγουρο είναι, πως ακούγεται , από όλους μας, αυτός ο «χαλασμός» των πυροβολισμών.
Επιπρόσθετα, όλος τούτος ο πυροβολικός ορυμαγδός ,όταν μεταδίδεται μέσα από πολυδιάστατα «μεγάφωνα» , τότε πιά  αποδίδει μια επιβεβαίωση οργουελικής  εξάχνωσης του αντιπάλου, αλλά και μια καθησυχαστική ικανοποίηση ,για την πλήρη και απόλυτη εξαφάνιση του πυροβολούμενου.
Όλα τούτα ,με τα οποία άνοιξα το παρόν κείμενο ,έχουν την … σημασία τους!
Σε αυτόν τον τόπο , «οι κυβερνήσεις φεύγουνε, μα τα προβλήματα μένουν».
Και προκύπτει εύλογη η αφοπλιστική απορία μας, πως είναι δυνατόν να αποτελεί μια αναμφισβήτητη αλήθεια, η «επιβίωση» των προβλημάτων μετά από τόσους πολέμους, που κάνουμε, [  ;  ] συχνά,  εναντίον τους.
Και για να γίνουμε πιο σαφείς:
Αν ανατρέξουμε στην τοπική ιστορία, ( που ,ειρήσθω εν παρόδω, θα ήταν πολύ απλή υπόθεση αν είχε υλοποιηθεί η πρόταση μας για «αρχείο δήμου Ρεθύμνου»!), θα διαπιστώσουμε μια αειφόρο ανακύκλωση ,( μακάρι να ήταν ανακύκλωση τύπου καθαριότητας, γιατί θα τα είχαμε αποσύρει από την «κυκλοφορία»),των ίδιων προβλημάτων!
Και εύλογα θα μονολογούσαμε, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, όταν ακόμη και για τις πιο δύσκολες επιδημίες έχουμε βρεί τα « όπλα» και τις εξοστρακίσαμε.
Να θυμήσουμε μια σωστή κουβέντα ,που είχε πεί ( λεκτικά μόνον!) κάποιος αρμόδιος για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, ότι « ο Νόμος είναι ένα φοβερό θηρίο, που καλλίτερα είναι να «κοιμάται» ,γιατί άμα  ξυπνήσει …. » !
Και είχε απέραντο δίκηο! Μόνο που δεν …. το διεκδίκησε.
H τοπική ιστορία,(για την οποία, ελλείψει «αρχείου του δήμου» ,μπορείτε να ενημερωθείτε από τα αρχεία των τοπικών ΜΜΕ), είναι διάχυτη από συσκέψεις όπου συμμετέχουν ( και όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, «χάνουν» την ώρα τους) πολλοί αρμόδιοι  όσοι εμπλέκονται στο αντίστοιχο πρόβλημα ,κατά του οποίου κηρύσσεται ,( εκάστοτε), πανρεθυμνιακός ιερός πόλεμος και «ξεσηκωμός».
Τα τοπικά ΜΜΕ με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ δίνουν τις απέραντες διαστάσεις των συσκέψεων αυτών, εκφράζοντας την αγωνία τους και το «δεν πάει άλλο» που αντικατοπτρίζει την λαϊκή αγανάκτηση και απαίτηση.
Πόσες φορές ,(αυτό μας βεβαιώνει η τοπική ιστορία), έχει βγεί το «θυμωμένο» μαχαίρι των αρμοδίων με την δαμόκλεια υπόσχεση  « να φτάσει μέχρι το κόκκαλο» του εκάστοτε αναφερόμενου προβλήματος!
Όμως όλα τούτα είναι «μιας χρήσης» για τους αρμοδίους, δηλ μόνο εκείνης που αφορά στην επικοινωνιακή παράμετρο, και στον  «θόρυβο» της … δραστηριοποίησης τους.
Δεν θα ήταν υπερβολικό να έλεγε κανείς, πως σε κάποιες περιπτώσεις , κάποιοι ενδεχομένως και «να κλείνουν το μάτι» στους …αντιπάλους, «ψιθυρίζοντας στο αυτί» ,ότι «ασε τι λέμε εμείς….»!
Ισως κάποιοι , να μας «αφορίσουν» πως είμαστε υπερβολικοί και τα λέμε ,γιατί … δεν είμαστε δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές, πρωθυπουργοί, (όπως λέει γνωστή διαφήμιση τοπικού φόρουμ), όμως πριν βιαστούν να μας «καταδικάσουν» ας μας δώσουν μια λογική απάντηση, για την καθεστωποίηση ( τόσα χρόνια ίδια και ίδια , έγιναν πλέον … καθεστώς!), των τοπικών προβλημάτων, όπως πχ :
   Καταλήψεις , ηχορύπανση, αφισορρύπανση, δυσοσμίες κλπ, κυκλοφοριακό, αυθαιρεσίες, κλπ ( «ων ουκ έστιν αριθμός»).
Παληός δήμαρχος είχε αναφερθεί στα « πλακαντζίκια», δηλ τα όπλα εκείνα που απλά …κάνουν θόρυβο!
Όπως και νάχει το θέμα, το αναμφισβήτητο γεγονός είναι ,πως στην τοπική ιστορία υπάρχει ένας πλούσιος αριθμός πολέμων, με πληθώρα συσκέψεων, πληθώρα από  «καθαρές κουβέντες», πληθώρα από επιτροπές εργασίας, πληθώρα από μαχαίρια που θάφταναν «μέχρι το κόκκαλο», πληθώρα από φασαρία από «πλακαντζίκια», πληθώρα από πρωτοσέλιδα «αποφάσεων για δράσεις», πληθώρα από ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό χρόνο με συνεντευξιακές ρηματικές διακοινώσεις από τους αρμοδίους, πληθώρα από πυροβολισμούς και «χαλασμό κόσμου»!
Όμως  όλα αυτά είναι άσφαιρα, αφού τα προβλήματα είναι ανέπαφα , ζούν και βασιλεύουν ,ίδια και ανέγγιχτα!
Ας προβληματισθούμε ,όλοι εμείς οι θιγόμενοι πολίτες , γιατί χρησιμοποιούνται «άσφαιρα πυρά», γιατί όλοι αυτοί οι «πόλεμοι» είναι άσφαιροι.
Κάποιοι μουρμουρίζουν, ότι «έτσι βγαίνουν τα ψηφαλάκια», κάποιοι άλλοι  μιλούνε για όρια στις δυνατότητες και στις ικανότητες κάποιων εκάστοτε αρμοδίων, κάποιοι «πυροβολούν» τους πολιτικούς , και καθένας ,τέλος πάντων, λέει την δική του εκτίμηση στην οποία μπορεί να συμφωνήσουμε μπορεί και να διαφωνήσουμε.
Όμως θεωρώ ,πως κανείς δεν θα διαφωνήσει στην άποψη , ότι όλοι αυτοί οι πόλεμοι είναι ένας αριθμός άσφαιρων πολέμων ( αυτό αποδεικνύει το αποτέλεσμα)!


ΥΓ : Να μιλήσουμε σοβαρά.
Κατ αρχήν να συμφωνήσουμε, ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα!
Όλα τα προβλήματα ( αυτό διδάσκει η «τεράστια» επιστήμη των μαθηματικών),έχουν την λύση τους, αρκεί να « καθήσουμε» να την «ψάξουμε» και να την βρούμε.
Ο τόπος μας χρειάζεται ένα άλλο πόλεμο με πειστική τακτική που θα μας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο δήμος να αποδείξει ,πως έχει τεκμηριωμένες ρεαλιστικές σαφείς  και πειστικές απόψεις.
Επίσης να αποδεχθεί την πραγματικότητα, πως το κάθε τοπικό πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα που οφείλει να επιλύσει.
Ο δήμος οφείλει να σταματήσει τις (εκτός του σωστού δημόσιου διαλόγου) «πολλές κουβέντες» με τις οποίες απλώς «πελαγώνει» τα θέματα, και να δουλέψει καλά το κάθε θέμα πριν το θέσει στον εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο.
Μετά την απόφαση της οποιασδήποτε δράσης, αυτή θα είναι ξεκάθαρη και ισχυρή για όλους, από τον δήμο μέχρι τον πιο απλό πολίτη.
Υπάρχει ο Νόμος ( γενική νομοθεσία, ή τοπική κανονιστική απόφαση κλπ), και αυτό το «θηρίο» πρέπει να είναι ( ακόμη και προληπτικά) ξύπνιο, ώστε η «παρουσία» του « να φυλάει τα έρημα»!
Η μέχρι σήμερα λειτουργική του «βοσκού με τα πρόβατα» που καλεί για την νομιμότητα  στα «ψέμματα»,  έχει αφαιρέσει την πραγματική «δύναμη» και δυναμική,  για την επίτευξη της νομιμότητας.
Να σταματήσουμε την φασαρία του άσφαιρου πόλεμου, και να στραφούμε στην συνεργασιακή οικοδόμηση του καλλίτερου μέλλοντος του τόπου μας, όπου ο καθένας μας θα έχει τον δικό του ιεραρχημένο λόγο, με σεβασμό όλων προς όλους, και κυρίως με σεβασμό όλων προς την ποιότητα ζωής των πολιτών, και του καλλίτερου «αύριο» των παιδιών μας.
Δεν είναι ένα άλυτο πρόβλημα, είναι μια πρόκληση για όλους!


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server