banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 06:21    PDF Εκτύπωση E-mail
Εγκατάλειψη και αχρησία υποδομών δήμου Ρεθύμνου !
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 14:20 )

  Του Νίκου Νίνου

Συχνά παραπονιόμαστε και καταγγέλλουμε για την απουσία του Κράτους και για την έλλειψη απαραίτητων υποδομών στην περιοχή μας. Κάποιες φορές όμως, θάπρεπε να μιλήσουμε «επί πραγματικών δεδομένων» και να καταγράψουμε την εγκατάλειψη και την αχρησία  κατασκευασμένων υποδομών, των οποίων την  «ύπαρξη» αγνοούν και οι δημότες και ο ίδιος ο δήμος!


Στον λόφο του Ευληγιά, (ο οποίος θάπρεπε να αποτελεί την «καταφυγή» ,και την απόλαυση, όλων των κατοίκων της πόλης μας), υπάρχουν κάποιες όμορφες υποδομές, που όμως τις «αγνοεί» τόσον ο δήμος όσον και οι συμπολίτες μας.

Νότια ,και απέναντι, των εγκαταστάσεων της Σχολής Καλών Τεχνών ,παληώτερα είχαν κατασκευασθεί μια παιδική χαρά και ένα υπαίθριο θεατράκι.
Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι, κυριολεκτικά, «μέσα στα πεύκα», είναι κυριολεκτικά «δίπλα στην πόλη», και ο συνολικός χώρος αποτελεί μια «όαση» , η οποία θα έπρεπε να σφύζει από «ζωή»!


Σήμερα οι εγκαταστάσεις αυτές «φωνάζουν» την πλήρη εγκατάλειψη τους, η οποία επιφέρει και την πλήρη αχρησία τους!


Πριν τρία χρόνια ένας συμπολίτης ( βλέπε «ρεθεμνιώτικα νέα» της 23-7-08, στήλη «περισκόπιο») είχε καταγγείλει την εγκατάλειψη της παιδικής χαράς του Ευληγιά.
Η ίδια εφημερίδα σε σχόλιο της στο φύλλο της 24-11-10,κατόπιν παρέμβασης του ίδιου συμπολίτη,  καταγγέλλει την εγκατάλειψη της παιδικής χαράς.


Σήμερα στην «παιδική χαρά» του Ευληγιά υπάρχει, μόνον , ένα όργανο με 4 κούνιες, και τίποτε άλλο ( χάμω «κείτεται» ,… ευλαβικά αφημένη από κάποιον, μια τραμπάλα!).
Δίπλα υπάρχει ένας οικίσκος, ο οποίος κάποτε ήταν χώρος υγειινής με  2 νιπτήρες ( όπως δείχνουν τα απομεινάρια των στηριγμάτων τους στους τοίχους) και με 2 wc με τούρκικες λεκάνες ( οι οποίες έχουν γεμίσει σκουπίδια και εγκατάλειψη!).


Πόρτες δεν υπάρχουν και οι σωληνώσεις υδροδότησης δείχνουν εικόνα«ξεχασμένης ιστορίας»!
Επίσης δίπλα υπάρχει μια κατασκευή κρήνης με σφραγισμένη και αχρηστευμένη την βρύση, δηλ σε αχρησία!
Ολες αυτές οι εγκαταστάσεις «μιλούν» και λένε ,ότι κάποτε εδώ υπήρχε μια πλήρης εγκατάσταση παιδικής χαράς, προφανώς φτειαγμένη από κάποιο «πρόγραμμα» χρηματοδότησης της, η οποία όμως «ξεχάσθηκε» και πλέον είναι «ωσεί μη υπάρχουσα»!


Δυτικότερα υπάρχει μια λιθόκτιστη κερκίδα , η οποία με τον εμπρόσθιο χώρο της αποτελεί ένα μικρό υπαίθριο θεατράκι, το οποίο αμφιβάλλω αν ποτέ χρησιμοποιήθηκε!
Μια πλακόστρωτη σκάλα οδηγεί στον χώρο ,από τον δημοτικό δρόμο που οδηγεί προς το Ιρφάν και Ρισβάν Μετόχια, οικισμούς του δήμου μας.


Στις συνοδεύουσες το παρόν κείμενο φωτογραφίες, αναδεικνύεται η εικόνα της εγκατάλειψης που «εξιστόρησε» η παρούσα καταγραφή-καταγγελία του προβλήματος.
Ζητούμε από τον δήμο Ρεθύμνου να πράξει τα αυτονόητα, και επικαλούμαστε το ισχύον νομικό πλαίσιο ,(για όσα προβλέπει για τις παιδικές χαρές), αλλά κυρίως επικαλούμαστε τις τεράστιες ανάγκες που εμφανίζει η πόλη μας από σωστές και ασφαλείς παιδικές χαρές, και ιδιαιτέρως επικαλούμαστε και επισημειώνουμε την χρησιμότητα αυτής της συγκεκριμένης παιδικής χαράς λόγω της θέσης της λόγω και του συνολικού περιβάλλοντος χώρου στον οποίο είναι ενταγμένη!


Οι παρούσες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να αποτελούν την μόνιμη «απόδραση» των γονιών με τα παιδιά τους για να απολαύσουν λίγες ώρες ήρεμης ασφάλειας , ξενοιασιάς και ομορφιάς!


Οι παρούσες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν την συχνή επίσκεψη μαθητών των σχολείων μας, για εκδρομές, για υπαίθριο μάθημα κλπ
Οι εγκαταστάσεις αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και σαν υπαίθριο καλοκαιρινό θέατρο, για εκδηλώσεις κλπ παραστάσεις.
Περιμένουμε να διαβάσουμε την «απάντηση» του δήμου μας, επί της παρούσης ανάδειξης αυτού του προβλήματος.

 

 


 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server