Συνταγες -
Ελληνική Κουζίνα
|
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012 23:13 )
|
Υλικά συνταγής
- πατάτες - 4, μεγάλες
- μαϊντανός - 1/2 κούπα, ψιλοκομμένος
- κρεμμύδια φρέσκα - 1/2 κούπα, ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
- αυγά - 1
- αλεύρι - 1/4 της κούπας
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα -
- αλάτι, πιπέρι -
Οδηγίες
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, σε καλά αλατισμένο νερό.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι.
- Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με την 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε ένα μπωλ ενώνουμε τις λιωμένες πατάτες, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και με βρεγμένα χέρια αρχίζουμε να πλάθουμε μικρές μπάλες σε σχήμα κροκέτας.
- Αφήνουμε το ηλιέλαιο να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και ύστερα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
- Ρίχνουμε τις κροκέτες μας, 4 με 6 την κάθε φορά και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
- Αφήνουμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σερβίρουμε.
Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ
|
|