Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012 16:59    Εκτύπωση
Πατατοκροκέτες με μαϊντανό
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012 23:13 )

Πατατοκροκέτες με μαϊντανό,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,νοστιμιές,νηστίσιμα,φαγητά,μαγειρευτά,σαλάτα,ψητόβραστά,παραδοσιακές,παράδοση,Ρέθυμνο,Ρέθυμνου,ρεθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΚΡΗΤΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΛΑΣΙΘΙ,χωριό,Δοκιμασμένες,συνταγές,δίαιτα,εύκολες,Ζαχαροπλαστικής,Μαγειρική,ελληνική,κουζίνα,Σπιτικές,Μεσογειακή,κουζίνα,Ρεθυμνιώτικες,νοστιμιές,γεύση,παράδοσης,ειδησεις,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣΥλικά συνταγής

  • πατάτες - 4, μεγάλες
  • μαϊντανός - 1/2 κούπα, ψιλοκομμένος
  • κρεμμύδια φρέσκα - 1/2 κούπα, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
  • αυγά - 1
  • αλεύρι - 1/4 της κούπας
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα -
  • αλάτι, πιπέρι -

Οδηγίες

  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, σε καλά αλατισμένο νερό.
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι.
  • Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με την 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε κατά μέρος.
  • Σε ένα μπωλ ενώνουμε τις λιωμένες πατάτες, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και με βρεγμένα χέρια αρχίζουμε να πλάθουμε μικρές μπάλες σε σχήμα κροκέτας.
  • Αφήνουμε το ηλιέλαιο να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και ύστερα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
  • Ρίχνουμε τις κροκέτες μας, 4 με 6 την κάθε φορά και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
  • Αφήνουμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ