banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Παραδοσιακά Γλυκά
Συντάχθηκε απο τον/την tastefull    Σάββατο, 18 Μάιος 2013 22:01    PDF Εκτύπωση E-mail
Κουλουράκια σμυρνέϊκα
Συνταγες - Γλυκά
Τελευταία Ενημέρωση ( Κυριακή, 19 Μάιος 2013 22:12 )

Κουλουράκια σμυρνέϊκα,Υλικά,Εκτέλεση,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,νοστιμιές,νηστίσιμα,φαγητά,μαγειρευτά,σαλάτα,ψητόβραστά,παραδοσιακές,παράδοση,Ρέθυμνο,Ρέθυμνου,ρεθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΚΡΗΤΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΛΑΣΙΘΙ,χωριό,Δοκιμασμένες,συνταγές,δίαιτα,εύκολες,Ζαχαροπλαστικής,Μαγειρική,ελληνική,κουζίνα,Σπιτικές,Μεσογειακή,κουζίνα,Ρεθυμνιώτικες,νοστιμιές,γεύση,παράδοσης,ειδησεις,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣΥλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ή φρέσκο γάλακτος
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 3/4 κουταλιάς γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη στο γουδί με λίγη ζάχαρη)
  • περίπου 550γρ αλεύρι μαλακό (τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια)
  • 1 και μισή κουταλιά γλυκού baking powder
  • 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Κτυπάτε το μαλακωμένο βούτυρο στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψει.Θέλει περίπου 15λεπτά ανακατεύοντας τακτικά τα πλαϊνά.

Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά σταδιακά. Προσθέστε τη μαστίχα, το γάλα, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι. Θα πάρει μισό κιλό και λίγο ακόμα (1/2 κούπα), όσο να μην κολλάει στα χέρια.

H ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να ξεκολλάει ελαφρά από τα τοιχώματα του μπολ. Δεν θα μαζευτεί γύρω από τον γάντζο, σαν τη ζύμη του ψωμιού. Να σκεφτείτε ότι το βούτυρο θα κρυώνει και θα σφίγγει τη ζύμη, όσο πλάθετε τα κουλουράκια. Γι'αυτό μην ρίχνετε συνέχεια αλεύρι, δοκιμάστε να πλάσετε ένα κουλουράκι και αποφασίστε αν θέλει κι άλλο αλεύρι.

Δεν χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο. Αρχίστε να πλάθετε τα κουλουράκια σας.

Το παραδοσιακό σχήμα στα σμυρνέϊκα κουλουράκια είναι οι "βαρκούλες". Όσο έπλαθα, σκεφτόμουν ότι διάλεξαν αυτό το σχήμα οι Σμυρνιές νοικοκυρές γιατί μια βάρκα τους πήρε από την πατρίδα και ίσως μια βάρκα ήλπιζαν πάντα να τους φέρει πάλι πίσω σε ό,τι άφησαν. Αναρωτιώμουν και δεν το ξέρω, αν τα κουλουράκια τα έφτιαχναν έτσι, όσο ζούσαν στη Σμύρνη και αν είχαν απο τότε τέτοιο σχήμα. Αν έχετε απάντηση, θα χαρώ να μάθω.

Για να κάνετε "βαρκούλες" κάντε κορδόνια μήκους 25 εκ. περίπου και διπλώστε στα τρία, ενώνοντας με τσίμπημα τις άκρες. Διπλώστε χαλαρά γιατί φουσκώνουν λίγο.

Τοποθετείστε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε προσεκτικά  με τον αραιωμένο κρόκο αυγού. Ψήστε στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20-25 λεπτά).

απο τη Βίκυ Κουμάντου

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ θα βρείτε πλήθος από διαχρονικές  Συνταγές για γλυκά, οι οποίες αναδεικνύουν τις μοναδικές γεύσεις, τα υλικά αλλά και τον τρόπο που μαγειρεύονται και σερβίρονται. Αν ενδιαφέρεστε να προσθέσουμε και τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές στην σελίδα μας, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server