banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Παραδοσιακά Γλυκά
Συντάχθηκε απο τον/την A.C.P. gr | Cook |    Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 21:37    PDF Εκτύπωση E-mail
Ξεροτήγανα
Συνταγες - Γλυκά
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2010 20:26 )

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι σκληρό, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι τσικουδιά, 1 φλιτζάνι κοπανισμένα καρύδια, ½ φλιτζάνι σουσάμι, κανέλλα, μέλι, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, λάδι για τηγάνισμα. Για το σιρόπι: 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 2 ½ φλιτζάνια νερό.

 

Εκτέλεση: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη και την τσικουδιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας αργά-αργά αλεύρι και νερό. Όταν ετοιμαστεί η ζύμη, που θα πρέπει να είναι αρκετά σκληρή και να ζυμώνεται εύκολα, την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να ‘ξεκουραστεί’. Στη συνέχεια, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, είτε με τη βοήθεια μηχανής, ανοίγουμε λεπτό φύλλο το οποίο κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 3εκ. και μήκους 30-40εκ.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και στη συνέχεια παίρνουμε μία-μία ταινία, στερεώνουμε το ένα άκρο της σε πιρούνι, την τοποθετούμε στο καυτό λάδι και περιστρέφουμε το πιρούνι ώστε να σχηματιστεί ένα είδος φωλιάς μέσα στο τηγάνι. Αν θέλουμε, μπορούμε να σχηματίσουμε τις φωλιές στο τραπέζι και στη συνέχεια να τις τηγανίσουμε. Μόλις ροδίσει το ξεροτήγανο είναι έτοιμο.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να στραγγίσει το λάδι. Ετοιμάζουμε ένα αραιό σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό.

Όταν κρυώσουν τα ξεροτήγανα τα βουτάμε ένα-ένα στο σιρόπι και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά περίπου.

Αφού σιροπιαστούν, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα γαρνίρουμε με τα καρύδια, το σουσάμι και την κανέλλα. Μπορούμε να μην σιροπιάσουμε τα ξεροτήγανα, αλλά απλά να τα περιχύσουμε με μέλι και να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι, καρύδια και κανέλλα.

 

 

Ρεθυμνιώτικες νοστιμιές … γεύση παράδοσης 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ θα βρείτε πλήθος από διαχρονικές  Συνταγές για γλυκά, οι οποίες αναδεικνύουν τις μοναδικές γεύσεις, τα υλικά αλλά και τον τρόπο που μαγειρεύονται και σερβίρονται. Αν ενδιαφέρεστε να προσθέσουμε και τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές στην σελίδα μας, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server