banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Παραδοσιακά Γλυκά
Συντάχθηκε απο τον/την A.C.P. gr | Cook |    Σάββατο, 25 Σεπτέμβριος 2010 14:16    PDF Εκτύπωση E-mail
Τζεβρεμεδάκια (τυλιχτά )
Συνταγες - Γλυκά
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010 22:57 )

Υλικά: 1 μικρή μυζήθρα, 1 αβγό, ½ κουταλάκι κανέλλα(προαιρετικά), ½ κιλό φύλλο κρούστας. Σιρόπι: 4 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, 1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες.

 

Εκτέλεση: Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι, γιατί θα πρέπει να είναι εντελώς κρύο, όταν βγάλουμε τα τζεβρεμεδάκια από το φούρνο: βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις ροδέλες πορτοκαλιού και το αφήνουμε να βράσει, ώσπου να δέσει αρκετά (θα πρέπει να γίνει λίγο πιο αραιό από το σιρόπι των γλυκών του κουταλιού). Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση πολτοποιώντας τη μυζήθρα και αναμειγνύοντας το αβγό και την κανέλλα. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα διπλώνουμε στη μέση και τα κόβουμε.

Τα ξαναδιπλώνουμε στη μέση και τα ξανακόβουμε, ώστε να δημιουργηθούν μικρά κομμάτια διάστασης περίπου 20εκ.Χ22εκ. Για κάθε τζεβρεμεδάκι παίρνουμε δύο από τα φυλλαράκια αυτά τα λαδώνουμε μεταξύ τους με πινέλο και τα ενώνουμε. Απλώνουμε κατά μήκος της κάτω πλευράς μία κουταλιά γέμιση και για να συγκρατηθεί διπλώνουμε λίγο τις πλαϊνές πλευρές. Λαδώνουμε με πινέλο το εσωτερικό του φύλλου και τυλίγουμε τη γέμιση, ώστε να σχηματιστεί κύλινδρος. Αραδιάζουμε τα τζεβρεμεδάκια σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, όχι πολύ στριμωγμένα, και λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνειά τους.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160. Μετά από μισή ώρα την ξανανεβάζουμε στους 180, για να ροδίσουν. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

 

Ρεθυμνιώτικες νοστιμιές … γεύση παράδοσης


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ θα βρείτε πλήθος από διαχρονικές  Συνταγές για γλυκά, οι οποίες αναδεικνύουν τις μοναδικές γεύσεις, τα υλικά αλλά και τον τρόπο που μαγειρεύονται και σερβίρονται. Αν ενδιαφέρεστε να προσθέσουμε και τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές στην σελίδα μας, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server