banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Παραδοσιακά Γλυκά
Συντάχθηκε απο τον/την dailynews24.gr    Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2011 18:56    PDF Εκτύπωση E-mail
Τάρτα μελομακάρονο
Συνταγες - Γλυκά
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2011 19:08 )

Τάρτα μελομακάρονο,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,νοστιμιές,νηστίσιμα,φαγητά,μαγειρευτά,σαλάτα,ψητόβραστά,παραδοσιακές,παράδοση,Ρέθυμνο,Ρέθυμνου,ρεθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΚΡΗΤΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΛΑΣΙΘΙ,χωριό,Δοκιμασμένες,συνταγές,δίαιτα,εύκολες,Ζαχαροπλαστικής,Μαγειρική,ελληνική,κουζίνα,Σπιτικές,Μεσογειακή,κουζίνα,Ρεθυμνιώτικες,νοστιμιές,γεύση,παράδοσης,ειδησεις,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ

300 ml ελαιόλαδο
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλα, σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού ξύσμα από βιολογικό πορτοκάλι
1/2 νεροπότηρο χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. γλυκού μέλι, θυμαρίσιο
600 - 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 Για το σιρόπι:
1 νεροπότηρο νερό
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι, θυμαρίσιο
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
2 - 3 γαρίφαλα

Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
1 κουτ. σούπας ξύσμα από βιολογικό πορτοκάλι
1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας μέλι, θυμαρίσιο
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο + κανέλα, σε σκόνη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Χτυπάμε στο μίξερ ή ανακατεύουμε με το χέρι σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε τα κανελογαρίφαλα, το ξύσμα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (αυτό πρέπει να το κάνουμε πάνω από το μείγμα γιατί φουσκώνει γρήγορα και χύνεται) και ανακατεύουμε. Τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε απαλά το μείγμα, αλλά όχι για πολλή ώρα γιατί σφίγγει. Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε λαδωμένο ταψάκι τάρτας (φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα), σκεπάζουμε μ' ένα κομμάτι λαδόκολλα και πάνω σε αυτό βάζουμε φασόλια έτσι ώστε να μη φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο. Την ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 7 - 8 λεπτά ακόμη ώστε να πάρει χρώμα η βάση. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 - 5 λεπτά. Όταν κρυώσει η βάση και το σιρόπι είναι χλιαρό τη σιροπιάζουμε.

Σ' ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στη μελωμένη βάση και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, σερβίρουμε.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ θα βρείτε πλήθος από διαχρονικές  Συνταγές για γλυκά, οι οποίες αναδεικνύουν τις μοναδικές γεύσεις, τα υλικά αλλά και τον τρόπο που μαγειρεύονται και σερβίρονται. Αν ενδιαφέρεστε να προσθέσουμε και τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές στην σελίδα μας, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server