ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΔΗ.Κ.Ε.ΜΥ.

«ΤΑΛΛΑΙΑ 2012»

Από τις 3 έως τις 12 Αυγούστου 2012 θα διεξαχθεί το πολιτιστικό φεστιβάλ «ΤΑΛΛΑΙΑ», που διοργανώνει ο Δήμος Μυλοποτάμου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μυλοποτάμου.

Περιλαμβάνει πέντε θεατρικές παραστάσεις, δύο συναυλίες και μία έκθεση φωτογραφίας, όλα παραγωγές σημαντικών Κρητικών καλλιτεχνικών  σχημάτων.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της σύγχρονης Κρητικής Καλλιτεχνικής παραγωγής και η παρουσίαση ποιοτικών εκδηλώσεων, που θα δώσουν την ευκαιρία στους οικισμούς του Μυλοποτάμου να «ανοίξουν τις πύλες τους» και να υποδεχθούν το φιλότεχνο κοινό.

«ΤΑΛΛΑΙΑ 2012»,ΜΟΥΣΙΚΕΣ,ΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ανακοινοσεις,events,εκδηλωσεις,ekdiloseis,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΕΚΔΗΛΩΣΗ,Ρέθυμνο,Κρήτης,enhmerwsh,Γεγονότα,ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ,CINEMA,ΘΕΑΤΡΟ,πανηγύρι,"κρητική βραδιά",ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΔΗ.Κ.Ε.ΜΥ.Για το λόγο αυτό άλλωστε οι εκδηλώσεις του Δήμου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετικούς οικισμούς με εξαίρεση το Πέραμα και τα  Ζωνιανά, στους οποίους θα φιλοξενούνται κάθε χρόνο από μία δημοτική εκδήλωση. Αυτό γιατί ο πρώτος είναι η διοικητική έδρα του δήμου και ο δεύτερος χωριστή Δημοτική Ενότητα, κυρίως όμως, γιατί διαθέτουν δύο θαυμάσια ανοιχτά θέατρα.

Έτσι μετά τις Αλλόϊδες, την Αξό, την Αγιά, το Δαμαβόλο, το Μελιδόνι, το Πάνορμο, τις Σίσες, τις Μαργαρίτες και τα Αγγελιανά που φιλοξένησαν τις περσινές εκδηλώσεις του Δήμου, τη σκυτάλη φέτος παίρνουν το Ρουμελή, ο Αχλαδές, ο Ορθές, ο Άγιος Μάμας, τα Λιβάδια, η Δροσιά και το Γαράζο. Εξαίρεση αποτελεί για φέτος το Μελιδόνι, όπου για πρώτη φορά αξιοποιείται ο ανακαινισμένος χώρος του «Σχολαρχείου», προκειμένου να φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας των Κρητών Φωτογράφων Γιώργη Βδοκάκη, Γιάννη Αναστασάκη, Γιώργη Παπαδάκη και Βαγγέλη Δασκαλάκη με έργα που συνθέτουν το θέμα «Τοπία της Κρήτης». Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης της έκθεσης στο Μελιδόνι, η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για όποιο πολιτιστικό φορέα του Μυλοποτάμου επιθυμεί να την παρουσιάσει στο χωριό του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μετά από ομόφωνη απόφαση και εισήγηση της Επιτροπής Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυλοποτάμου και χρηματοδοτούνται από τη ΔΗ.ΚΕ.ΜΥ.

Για την υλοποίηση τους συνεργάζονται όλες οι Τοπικές Κοινότητες  και οι Πολιτιστικοί Φορείς  των χωριών που τις φιλοξενούν.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις εννιά το βράδυ και η είσοδος για το  κοινό είναι ελεύθερη.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Με αφορμή της διοργάνωση των φετινών «Ταλλαίων» ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, η Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΜΥ. κ. Αρχόντω Πανταλού - Κοκολογιάννη και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού, απευθύνουν χαιρετισμό και πρόσκληση στήριξης των εκδηλώσεων.

Στο μήνυμα τους αναφέρουν τα εξής:

«Το φεστιβάλ «Ταλλαία» αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου μας.
Οργανώνεται με στόχο την πολιτιστική συνέχεια και ανάπτυξη της περιοχής μας, δίδοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα ποιοτικής ψυχαγωγίας στους κατοίκους και στους επισκέπτες των οικισμών μας.
Καλούμε τους δημότες και τους φίλους του Μυλοποτάμου να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, η οποία εδράζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού και στην ευγενική συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων των χωριών, που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις.
Το πολιτιστικό κίνημα του Μυλοποτάμου είναι δυνατό.

Έχει σταθερή βάση, έχει πολυσήμαντη δράση και αναβαθμίζει με τις πρωτοβουλίες του την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Ταυτόχρονα υπερασπίζεται και προβάλει θετικά την περιοχή μας, η οποία καλείται να κερδίσει το μέλλον της, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την πολιτιστική της παράδοση, την ιστορία της και το φυσικό της περιβάλλον. 
Μέσα σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους καλούμαστε σε νέο ξεκίνημα για όλους τους τομείς δουλειάς.
Τα «Ταλλαία» μπορούν να αποτελέσουν το σύγχρονο πολιτιστικό «καθρέπτη» του Μυλοποτάμου, γι’ αυτό και οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες δημιουργικά.

Με τις σκέψεις αυτές, σας περιμένουμε στα θέατρα και στις πλατείες μας και σας καλωσορίζουμε στα όμορφα χωριά μας για να ζήσουμε μαζί την εμπειρία των «Ταλλαίων».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 ΡΟΥΜΕΛΗ
• Κουκλοθέατρο «Το πουλί της φωτιάς» Ρώσικο Παραμύθι από τη Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας.
• Θεατρική Παράσταση «Το κόκκινο νησί» του Μιχ. Μπουλγκάκωφ από την Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012  ΜΕΛΙΔΟΝΙ
• Έκθεση Φωτογραφίας των Γιώργη Βδοκάκη, Γιάννη Αναστασάκη, Γιώργη Παπαδάκη και Βαγγέλη Δασκαλάκη «Τοπία της Κρήτης» στην αίθουσα του «Σχολαρχείου». Εγκαίνια έκθεσης ώρα 19:30. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 ΑΧΛΑΔΕΣ
• Συναυλία με το μουσικό σχήμα «ΑΞΕΓΝΙΟΙ ΠΕΡΑΤΕΣ».

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 ΛΙΒΑΔΙΑ
• θεατρική Παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου  - Ραγκαβή από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. 

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012 ΟΡΘΕΣ 
• θεατρική Παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου  - Ραγκαβή από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. 

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 ΖΩΝΙΑΝΑ
• θεατρική Παράσταση «Σαν το ξύδι με το μέλι» της Γιάννας Κεφάλα από το Θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ».

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 ΠΕΡΑΜΑ
• Θεατρική Παράσταση «Δυόμιση Φόνοι και ένα Bulldog» των Μ. 
         Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου από το Θέατρο Κρήτης.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ
• θεατρική Παράσταση «Σαν το ξύδι με το μέλι» της Γιάννας Κεφάλα από το Θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ».

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 ΔΡΟΣΙΑ
• Θεατρική Παράσταση «Δυόμιση Φόνοι και ένα Bulldog» των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου από το Θέατρο Κρήτης.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 ΓΑΡΑΖΟ
• Συναυλία «Πινελιές πάνω σε λευκό χαρτί» από το Σύνολο Νυκτών και τοξοτών οργάνων Κρήτης.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ & ΤΗΣ ΔΗ. ΚΕ.ΜΥ.

Παράλληλα με το πρόγραμμα των «Ταλλαίων» ο Δήμος Μυλοποτάμου και η ΔΗ.ΚΕ.ΜΥ. θέτουν φέτος υπό την αιγίδα τους συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται από τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματα των διοργανωτών.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός αγώνας των εκδηλώσεων «Όταν έρχονται οι φίλοι  μου» στη μνήμη Βασίλη Δαμβόγλου στο Πάνορμο στις 2 Ιουνίου 2012, η «Ημέρα Μιτάτου» στον Άγιο Μάμα την 1η Ιουλίου 2012, οι «Αγιοκυριακάτικες Εκδηλώσεις» στις 6-7 Ιουλίου  στο Χώνος, η «Στράτα του Ψηλορείτη» στα Λιβάδια στις 28 Ιουλίου 2012 και η «Γιορτή Τυριού και Βοσκού» στα Ζωνιανά στις 29 Ιουλίου 2012.

Επιπλέον τίθενται η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο από 16 ως 19 Αυγούστου, τα «Μπουντάλια» της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών από 21 ως 26 Αυγούστου και το Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης» στην Αλφά στις 22 Αυγούστου.