Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον δήμο Ρεθύμνου με τον συνδυασμό "Νέα Αντίληψη" με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρινάκη.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Οι γονείς του, Γρηγόρης  και  Φανή Παπαδουράκη ανέπτυξαν έντονη κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη του Ρεθύμνου. Είναι παντρεμένος με την Λίλα Παπαδουράκη και έχουν δύο γιους, πτυχιούχους Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Ξενοδοχειακά στην σχολή ALPINE. Ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις του χώρου παρακολουθώντας σεμινάρια ή ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις σε θέματα όπως Μάρκετινγκ και εφαρμογές Η/Υ, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, ΙSO 9000, HACCP, ISO 22000, Budgeting ξενοδοχείων.

Επαγγελματικά απασχολήθηκε στην εταιρεία παραγωγής μαρμάρων ΒΑΡΜΙΝ ΑΕΒΕ, όπου και υπήρξε διευθυντής από το 1986 μέχρι το 1991. Στον τουρισμό δραστηριοποιείται από το 1991 μέχρι και σήμερα και είναι διευθυντής του Ξενοδοχείου ΙΒΙΣΚΟΣ. Έχει ασχοληθεί με προγράμματα Ολικής Ποιότητας και το ξενοδοχείο όπου εργάζεται έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO από το 1997 και με το πρότυπο HACCP από το 2003. Έχει εμπειρία σε διεθνείς συνεργασίες και ταξιδεύει συχνά για επαγγελματικούς λόγους σε τουριστικούς προορισμούς.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης από το 1999 μέχρι το 2006. Το 2003 πρωτοστάτησε στα πρώτα βήματα ανακύκλωσης χαρτιού στο Ρέθυμνο προωθώντας συνεργασία ξενοδοχείων με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανακύκλωσης.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού ΑΡΚΑΔΙ από το 1995 μέχρι το 2000 και συμμετέχει σε διάφορους κοινωνικούς φορείς.

Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ρεθύμνου και διετέλεσε πρόεδρος της ΔΑΝΕΡ, Εντεταλμένος Σύμβουλος Υπεύθυνος Καθαριότητας και Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Θεωρεί ότι ο τουρισμός αποτελεί βασική παράμετρο ανάπτυξης του τόπου μας τόσο από οικονομικής άποψης, όσο και με την γενικότερη επίδραση του στην καθημερινή ζωή. Επίσης, ότι το περιβάλλον και ο πολιτισμός καθορίζουν την ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και ότι αποτελεί προσωπική και συλλογική ευθύνη η διατήρηση και η ανάδειξη τους.

nea-antilipsi.gr