ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Μαλλιαρός γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1968, όπου ζει και εργάζεται. Γιος του Μιχαήλ Μαλλιαρού (γεωπόνος) και της Μαριάννας Μαλλιαρού, το γένος Νικηφοράκη, Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Καλλιόπη Κατσιμπράκη, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992 και απέκτησε τον τίτλο «Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός». Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο «Master of Business Administration» από το Πανεπιστήμιο του Dundee της Μεγάλης Βρετανίας.

 Από το 1995 έως το 1997 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Ρεθύμνου, με αρμοδιότητες σε αναπτυξιακά θέματα του Δήμου και στη διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έκτοτε, ασχολείται επαγγελματικά με το χρηματιστηριακό τομέα, έχοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 Το 2010 συμμετείχε στις πρώτες περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της ενότητας Ρεθύμνου με το συνδυασμό «ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ», οπότε και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος.

 Με την ιδιότητα του αυτή συμμετέχει ως Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης, της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου και εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης στο Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

 Το Μάιο του 2011 εκλέχτηκε μέλος της πρώτης δημιουργηθείσας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ταυτόχρονα ορίστηκε μέλος της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Στης βουλευτικές εκλογές του 2012 συμμετέχει ως υποψήφιος Βουλευτής με την Δημοκρατικής Συμμαχίας  στο Ρέθυμνο