Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Μέλαμπες και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ρέθυμνο. Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Σπούδασε Νομικά και είναι Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής της Αθήνας.

Κατέχει γνώσεις Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε Σχολές του Εξωτερικού σε θέματα, που αφορούν την αντεγκληματική πολιτική αλλά και την Εκπαίδευση των Αστυνομικών.

Ειδικά για την Εκπαίδευση των Αστυνομικών συνεργάστηκε με τις Αστυνομικές Ακαδημίες των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών, εκπροσωπώντας τη χώρα σε Συνέδρια και Διεθνείς Συσκέψεις. Διετέλεσε επί σειρά ετών Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων του Ρεθύμνου, Διοικητής όλων των Σχολών της χώρας, Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας και επί τριετία ως Υποστράτηγος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης. Δίδαξε επί σειρά ετών στη Σχολή Αστυφυλάκων, είναι συγγραφέας υπηρεσιακών βιβλίων όπως «Θέματα Τουρισμού» κ.α.

 Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης αναπτύσσοντας πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Σηφάκη και έχουν ένα γιό το Γιώργο, που έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. 

nar.gr