Βιογραφικό Σημείωμα Ιωάννη Β. Παπαδάκη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αξό Mυλοποτάμου και κατάγομαι από αγροτική οικογένεια.  Σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπήρξα επί 23 χρόνια ανώτατο στέλεχος της 3Ε- The Coca Cola Company και συγκεκριμένα εργάστηκα ως Γενικός Διευθυντής-General Manager νησιωτικής Ελλάδος, με περιοχή ευθύνης τέσσερα εργοστάσια και έμψυχο δυναμικό 450 άτομα.

Πέρα από τη βασική μου εργασία δραστηριοποιήθηκα τα τελευταία χρόνια ως επιχειρηματίας στον τομέα του Τουρισμού, έχοντας δημιουργήσει με τη σύζυγό μου Φανή μία μονάδα εναλλακτικού τουρισμού στην Αξό με την επωνυμία «ΕΝΑΓΡΟΝ».

 Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας στην 3Ε- The Coca Cola Company πέρα από τις συνεχείς πρωτιές σε οικονομικά αποτελέσματα των εργοστασίων που είχα υπό την επίβλεψή μου, σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου αποτέλεσαν οι επανειλημμένες βραβεύσεις στον Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και η ανάδειξη πληθώρας στελεχών που απορροφήθηκαν  στις επιχειρήσεις του Ομίλου 3Ε- The Coca Cola Company σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχω παρακολουθήσει, αλλά και συμμετάσχει ως Επιμορφωτής σε πλήθος σεμιναρίων στους τομείς:

-  Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

-  Ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος

-  Μάρκετινγκ και ανάπτυξης αγοράς

-  Τουρισμού και κατανάλωσης κ.ά.

Από το 2005 ασχολούμαι αποκλειστικά με τη δική μου επιχείρηση στην Αξό.

Μιλάω Αγγλικά .

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το 1992 σε συνεργασία με επιχειρηματικά στελέχη, όπως το σημερινό Πρόεδρο της Παγκρήτιας Τράπεζας Γιάννη Λεμπιδάκη, δημιουργήσαμε το πρώτο παράρτημα της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) στην Κρήτη και υπήρξα μέλος των Διοικητικών της Συμβουλίων.

Το 1997 μαζί με το Νίκο Σκουλά, πρώην Υπουργό, το Νίκο  Ψιλάκη, συγγραφέα  –δημοσιογράφο και άλλους επιστήμονες και επιχειρηματίες ίδρυσαμε την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης και συμμετέχω μέχρι και σήμερα ως μέλος στο Δ.Σ. της. Πρόκειται για Εταιρεία αστική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολείται με τον πολιτισμό της διατροφής, το Κρητικό Διατροφικό Πρότυπο, την Παράδοση και τα προϊόντα της γης.

Το 2006 πρωτοστατώ με άλλους επαγγελματίες του εναλλακτικού τουρισμού στη δημιουργία του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εναλλακτικού Τουρισμού, του οποίου είμαι Πρόεδρος μέχρι και σήμερα.

Είμαι Διευθύνων Σύμβουλος του γεωγραφικού δικτύου η ΓΗ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ, που στόχο έχει την προσπάθεια δικτύωσης των επιχειρήσεων του ευρύτερου τουριστικού και παραγωγικού τομέα.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. του Φυσικού Γεωπάρκου Ψηλορείτη, που συμμετέχει ενεργά στις παγκόσμιες προσπάθειες για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Νέος και φοιτητής συμμετέχω οργανωμένα στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Μετά την πτώση της χούντας, συμμετέχω ενεργά στο φοιτητικό και νεολαιίστικο δημοκρατικό κίνημα για την αποκατάσταση και τη διεύρυνση της Δημοκρατίας.

Συμμετέχω από το ‘80 ως και σήμερα στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, χωρίς να είμαι οργανωμένος σε κόμμα ή παράταξη, αλλά δραστηριοποιούμε ως ενεργός πολίτης στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο.

Το 1995 μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες στο Ηράκλειο δημιουργούμε την Ηράκλεια Πρωτοβουλία, μια δημοτική κίνηση από όπου αναδείχθηκαν αρκετά στελέχη στο Δήμο Ηρακλείου και η οποία συνεργάζεται στενά με το Δήμαρχο Γιάννη Κουράκη.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είμαι παντρεμένος με Φανή Κουτσουμπού, Αρχιτέκτονα-Μηχανικό και έχω δύο παιδιά, το Βασίλη Οικονομολόγο- υποψήφιο Διδάκτορα και τη Μαρία Κοινωνιολόγο.

Προσωπικά ενδιαφέροντα [ Hobbies ] :

ζωγραφική
μουσική
φωτογραφία

O ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  EINAI  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ   ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ για το ΝΕΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ  ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010

neosmylopotamos.gr