Γεννήθηκε στα Πλατάνια Αμαρίου το 1948.

Τέλειωσε το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και φοίτησε στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καθηγητής Φροντιστής Μέσης και Ανωτάτης Εκπαίδευσης μέχρι το 1994.

Παντρεύτηκε τη Σόνια Σταυρουλάκη και απέκτησε δυο γιους τον Γιάννη και τον Γιώργο.

Ιδρυτικό μέλος  και Πρόεδρος  Συλλόγων και Σωματείων όπως του Συλλόγου Αμαριωτών  Ρεθύμνης και του Ο.Κ.Α.  Αρκάδι .

Ιδρυτικό μέλος του  ΠΑΣΟΚ ,Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής για πολλά χρόνια και τρεις φορές Υποψήφιος Βουλευτής.

Αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος για 8 συνεχείς διετίες  1977-1993 και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης την τετραετία 1989-1993.

Θεμελιωτής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ως ο πρώτος για 8 χρόνια Αιρετός Νομάρχης ,Αντιπρόεδρος του ΟΑΔΥΚ  για 8 χρόνια και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ την δεύτερη Νομαρχιακή τετραετία.

Με τις πρωτοβουλίες του ως Νομάρχης δρομολογήθηκαν εκατοντάδες έργα και ζωτικά προβλήματα όλου του Νομού και είναι αρκετές οι περιπτώσεις που φέρνουν ανεξίτηλα την σφραγίδα του όπως Φράγμα Ποταμών- Μαρίνα Ρεθύμνου- Δρόμος προς Πανεπιστήμιο και Πρασσές - Γέφυρα Πλατανιά- και πολλές Μελέτες που σήμερα βρίσκουν  εφαρμογή.

Έχουν καταξιωθεί ως πρότυπα οι ενέργειες του σε θέματα  εντιμότητας –διαφάνειας- ισονομίας-ισοπολιτείας και η δράση του για την πάταξη της πάσης μορφής εγκληματικότητας στο Νομό μας.

Ο ίδιος και η οικογένεια του σώθηκαν εκ θαύματος από την ανατίναξη της οικίας του με δυναμίτιδα 9 κιλών , από  εγκληματίες  χασισοκαλλιεργητές και καταπατητές γης .

Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης την προηγούμενη τετραετία 2003-2006, λειτουργώντας  θεσμικά, αποκάλυψε με στοιχεία την κακοδιοίκηση και τις  παραλειτουργείες  του τότε Δημοτικού Συστήματος και συντάχθηκε με τον Υποψήφιο στην συνέχεια σημερινό Δήμαρχο Γ Μαρινάκη στον αγώνα για ανατροπή της πορείας του Δήμου ,μπαίνοντας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό του.

Ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου την διετία 2007-2009 σηματοδότησε απ’ αρχής με τις πρωτοβουλίες του τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου βοήθησε με την εργατικότητα και την εμπειρία του στην ομαλή προώθηση  της δυναμικής που υπήρχε για το καλό του Δήμου Ρεθύμνης.

Σήμερα είναι ξανά Υποψήφιος με τον Συνδυασμό του Δημάρχου  φιλοδοξώντας να συμβάλλει με τις εμπειρίες του στο κτίσιμο του νέου Δήμου και εφ όσον βέβαια τύχει της τιμής και  εμπιστοσύνης των Ρεθεμνιωτών.