Οδηγία ΕΣΡ για την προβολή κομμάτων,eklofes 2012,ΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ελλάδα, media, νέα on line,Οικονομική κρίση,άρθρα, ειδήσεις, πληροφόρηση, ενημέρωση, κόσμος,

Νέα οδηγία εξέδωσε το ΕΣΡ, προκειμένου να θέσει κανόνες προβολής των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών από Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, κατά την προεκλογική περίοδο.

Το ΕΣΡ εφιστά επίσης την προσοχή καναλιών και ραδιοφώνων για την ισότιμη προβολή του ΚΚΕ και της «Χρυσής Αυγής», μετά από καταγγελία του Κομμουνιστικού κόμματος προς τον υπουργό Εσωτερικών και εξώδικο της Χρυσής Αυγής κατά του Συμβουλίου για πλημμελή προβολή της δράσης του από τα Μέσα. 

Σύμφωνα με την οδηγία, κανάλια και Ρ/Σ οφείλουν να διαθέτουν το 1/3 του χρόνου των δελτίων σε όλα τα κόμματα της Βουλής και του Ευρωκοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι από 1-17 Ιουνίου δεν επιτρέπεται η μετάδοση δημοσκόπησης κάθε πανελλήνιας ή τοπικής έρευνας. Η απαγόρευση αφορά και την αναμετάδοση δημοσκοπήσεων, που ανακοινώθηκαν από ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, καθώς και από κάθε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο του εξωτερικού.

Απαγορεύεται η μετάδοση, από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, μηνυμάτων υποψηφίων βουλευτών, ενώ οι διαφημίσεις των κομμάτων προβάλλονται δωρεάν. Το νέο στοιχείο της οδηγίας είναι ότι κανάλια και Ρ/Σ δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν τη νομοθεσία για την προβολή βουλευτών, μιας και ισχύει η «λίστα» και όχι η σταυροδοσία. Εφαρμόζονται οι κανόνες δεοντολογίας ως προς την άμεση και έμμεση προβολή των υποψηφίων βουλευτών, ιδίως δε η αρχή της ισότιμης μεταχείρισής τους.