Σταματογιαννάκης Στέλιος

Ο Στέλιος  Σταματογιαννάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1966 και είναι γιός του μεγάλου ρεθυμνιώτη λυράρη Γεράσιμου Σταματογιαννάκη με καταγωγή απο το χωριό Ακούμια Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης και σίγουρα αποτελεί έναν απο τούς σπουδαιότερους νέους λαουτιέρηδες και δημιουργούς τής Κρητικής Μουσικής.

Ξεκίνησε τήν καριέρα του στήν Κρητική μουσική δίπλα στόν πατέρα του και αργότερα συνόδεψε πολλούς καλλιτέχνες με το λαούτο του.

 Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το τραγούδι ''λόγια γλυκά '' και το ''κουβέντιαζέ μου του σεβντά'' του οποίου η σύνθεση ανήκει στόν ίδιο και το τραγούδησε ο Νίκος Μανιάς μα τόν Γεράσιμο Σταματογιαννάκη  σε ένα δίσκο που αγαπήθηκε πολύ.

Η ενασχόληση του με τήν μουσική δέν σταματάει στο παίξιμο και τήν δημιουργία, ασχολείται με τήν ηχοληψία και διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια studio ηχογραφήσεων στο Ρέθυμνο.

 Να αναφέρουμε ότι ο Στέλιος Σταματογιαννάκης εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζετε σε μόνιμη βάση με τόν Λεωνίδα Κλάδο και έχουν συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις αλλά και σε πολλές δισκογραφικές δουλειές γνωρίζοντας τήν αποδοχή του κόσμου.

 Ο Στέλιος Σταματογιαννάκης εχει εκδόσει και δύο προσωπικούς δίσκους  ο πρώτος

 δίσκος ήταν το ''όνειρο ψυχής'' στο οποίο περιέχονται ορχηστρικά ακούσματα και ο δεύτερος 

 ''Στ ανέμου τήν οργή'' με μεγάλες συμμετοχές απο τόν πατέρα του τόν Γεράσιμο Σταμματογιαννάκη ,τόν Νίκο Μανια,τόν Μανώλη Κακλή,τόν Γιώργη Παπαδάκη και τόν Γιώργη Μανωλιούδη.

 Ο Στέλιος Σταματογιαννάκης είναι ένας καλλιτέχνης με πολύ ενδιαφέρουσες εμπνεύσεις και αναμφισβήτητη δεξιοτεχνία και έχει να προσφέρει πολλά στήν Κρητική μουσική.